Održane prve probe HKUD-a „Goranci"U prostorijama Osnovne škole pod Jelom u Gorancima Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Goranci" održalo je svoje prve probe nakon biranja novog vodstva.

Na probama se okupila trideset i jedna osoba, od kojih petnaest iz pjevačke skupine i šesnaest iz folklora.

Voditelj folklora je Vedran Vidović, predsjednik Udruge hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava BiH (UHAKUD) i umjetnički voditelj HKUD Rodoč, dok je voditelj pjevačke skupine istaknuti etno glazbenik Jure Miloš sa zavidnom karijerom u inozemstvu gdje nastupa u projektu sa svjetski poznatim etno glazbenicima sa sveučilišta Sorbonne u Parizu, predavač je na Seminaru folklora UHAKUD-a, te pjevački voditelj u više društava.

Voditelji su tom prigodom upoznali članove društva sa tradicijskim pjevanjem i plesanjem i nazočne upoznali s svojom tradicijom od pjevanja, koraka, držanja do narodnih nošnja tradicije.

Ovom probom započele su prve aktivnosti HKUD „Goranci". Predstavnici uprave društva izrazili su zadovoljstvo i nadu da će u goranačkom kulturno umjetničkom društvu biti puno projekata i događaja.

Probe HKUD-a „Goranci" održavat će se svake srijede u prostorijama Osnovne škole u 20 sati.

 
 
  
 
Share:

Business

Popular Posts

Razmišljate o gradnji kuće, prostora ili o dizajnu interijera a nemate ideja !? Tu je 3D 2D Project