Peto izdanje brdske utrke Mostar Challenge


Mostar će 20. svibnja biti domaćin petog izdanja brdske utrke ''Mostar Challenge'' u organizaciji studija fizičke kulture sa FPMOZ-a i HPD Prenj 1933 iz Mostara.

Nakon što su Mostarci pokazali svoje sposobnosti na prvom mostarskom polumaratonu, vrijeme je da se iskušaju na puno zahtjevnijem obliku utrkivanja, trčanja po goletima hercegovačkog kamena.

''Primarni cilj utrke je promidžba brdskog natjecanja i Outdoor aktivnosti kao sadržaja sportsko-rekreacijske ponude Hercegovine, kao i razvoj sportskog turizma u vidu iskorištavanja prirodnih potencijala hercegovačkih planina Čvrsnice, Čabulje, Veleža, Prenja'', ističu organizatori.

"Mostar challenge" je brdska utrka koja je organizirana u dvije kategorije:

1. "Hobby" koja se trči u parovima i namijenjena je za sve rekreativce i one koji se žele okušati u brdskom trčanju. Parovi mogu biti muški, ženski, i mješoviti. Dužina ove dionice iznosi 12 kilometara, a parovi moraju zajedno ući u cilj

2. "Challenge" kategorija se trči individualno i namijenjena je za one koji se već bave brdskim trčanjem. Dužina ove kategorije je 22 kilometra, sa više od 1.000 metara visinske razlike od starta do cilja.
Tomo
Start za obe kategorije je u 10:00 sati ispred tržnog centra "Mepass Mall", a sam cilj će biti ispred konobe "Goranci" gdje će biti upriličeno prigodno druženje i dodjela nagrada prvoplasiranim natjecateljima.

Posebnost Mostarske utrke je upravo ta da starta iz središta grada! Početni dio utrke u dužini od 1.500 metara prolazi kroz gradske ulice gdje započinje brdski dio i staza koja nosi naziv "Japanska staza", a koja nas vodi preko Planinice.

Ovaj dio staze ima kontinuiran uspon, izložen je suncu, te se trči po tipičnom hercegovačkom kršu čiju surovost omekšava prekrasan pogled na Mostar koji vas prati u svim dijelovima staze.

''Na Planinici na lokaciji poznatoj pod nazivom "Bunker" na šestom kilometru nalazit će se prva kontrolna točka i mjesto za okrjepu. Planinica sa najvišim vrhom 837 metara nadmorske visine će nas dalje uz blago spuštanje odvesti prema napuštenim kućama zaseoka Seline nakon čega se staza opet lagano uspinje vijugajući obroncima Crnog vrha, najviše kote Planinice, uz šumarke škrte hercegovačke vegetacije. Dalje nas staza vodi do mjesta Goranci na 670 metara nadmorske visine ovdje završava utrka za one koji su se prijavili za kategoriju Hobby, a ujedno se nalazi i druga kontrolna točka i mjesto za okrjepu za one trkače koji koji se natječu u kategoriji Challenge, koji nastavljaju uspon prema vrhu Jastrebinka sa svojih 1138 metara nadmorske visine gdje će biti treća kontrolna točka. Dolaskom na vrh natjecatelji se dalje stazom vraćaju u Gorance gdje je cilj'', priopćili su organizatori.

U samu organizaciju utrke uključio se i Sportski savez grada Mostara koji je kao i dosadašnjih godina podržao ovaj projekt.

Sve dodatne informacije o samoj utrci potražiti na Facebook stranici Mostar Challenge.

Share:

Business

Popular Posts

Razmišljate o gradnji kuće, prostora ili o dizajnu interijera a nemate ideja !? Tu je 3D 2D Project