Na Izbornoj skupštini HKD „Goranci“ izabrano novo vodstvo


U nedjelju, 18. prosinca, u prostorijama Osnovne škole u Gorancima održana je Izborna skupština Hrvatskog kulturnog društva (HKD) „Goranci“ na kojoj je izabrano novo vodstvo.

Izbornoj skupštini nazočilo je 14 članova. Za novog predsjednika jednoglasno je izabran Žarko Drežnjak. Za potpredsjednike Marija Marić i Josip Marić, dok je za tajnika izabrana Jelena Ćorić, a za rizničara Jelena Andrijanić.

Društvo je osnovano krajem 40-tih godina prošlog stoljeća i djelovalo je do početka Domovinskog rata. Imalo je bogatu prošlost. Sudjelovalo je na mnogim folklornim manifestacijama u bivšoj državi te na raznim televizijskim i radijskim emisijama. Početkom Domovinskog rata društvo prestaje sa radom, a članovi se aktivno uključuju u obranu hrvatskih prostora. Nakon završetka rata, članovi se uključuju u druga društva, jer su se mnogi odselili sa ovoga područja.

Zahvaljujući inicijativi tadašnjega župnika fra Tomislava Puljića članovi su se počeli ponovno okupljati u studenom 2005. u prostorijama Mjesne zajednice Goranci. Probe su se izvodile uz pomoć Vlade Marića iz društva Gradac Vrilo pod vodstvom Miroslava Knezovića. U veljači 2006. Društvo je registrirano u Ministarstvu pravosuđa HNŽ-a gdje se ozbiljnije počinje sa radom.

Društvo je osmišljeno u tri dijela: kulturno-umjetnički, ekološki i humanitarni.

Prošlost ne možemo ispraviti, povijest ne možemo povratiti, ali ono što možemo i želimo da se piše nova stranica naše župe i ovoga mjesta!
Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0