Eko udruga uspješna u zaštiti okoliša, očuvanju tradicije i običaja stanovnika Raške Gore


Na redovitoj izvještajno – izbornoj skupštini Eko udruge ''Raška Gora'' koja djeluje na gradskom području Mostara – Zapad s naglaskom na područje Raška Gora, članovi skupštine udruge su razmatrali i analizirali rad i rezultate rada udruge u protekle četiri godine.

Izvješće o radu je podnio predsjednik udruge Oto Pehar. Istaknuo je kako su prioriteti u proteklom razdoblju bile aktivnosti na zaštiti i unaprjeđenju okoliša i životne sredine na području Raške Gore. To je podrazumijevalo aktivnosti na zaštiti prirode, održavanju putne komunikacije, brigu i obilazak starih i iznemoglih osoba sa tog područja, aktivnosti oko dovođenja struje u lokalnu crkvu, organiziranje obilježavanja značajnih datuma za udrugu, organiziranje druženja u povodu vjerskih blagdana kao i niz drugih aktivnosti.


Posebice je naglasio značaj izgradnje etno doma ''Ante Toni Pehar'' koji od trenutka njegove izgradnje predstavlja okosnicu rada i djelovanja udruge na području Raške Gore. Pehar je također skupštini izložio i plan i program rada udruge za iduće četverogodišnje razdoblje.

Naglasio je kako će i idućem razdoblju udruga nastaviti sa svim započetim aktivnostima i još intenzivnije raditi na novim projektima značajnim za očuvanje tradicija i običaja stanovnika ovog područja, te zaštiti i unaprjeđenju okoliša.

Posebice će se zalagati da se nastave sve aktivnosti u suradnji sa onima koji mogu i žele pomoći na održavanju puta, kao i mogućem nastavku njegove daljnje izgradnje. Posebice će se raditi na tome da se pokušaju koordinirati i organizirati sve udruge sa područja Raške Gore sa ciljem zajedničkog zalaganja svih za dobrobit ovog prostora.


Na kraju su na skupštini izabrana i nova tijela udruge na čijem će čelu i u slijedećem četverogodišnjem razdoblju biti stari-novi predsjednik Oto Pehar.

Nakon održane skupštine članovi eko udruge ''Raška Gora'' su nastavili prigodno druženje u etno domu ''Ante Toni Pehar'' u Domazetima.
Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0