Gradu s ljubavlju: Folklorni spektakl večeras u Kosači!

Niz od 24 posljednje godine ustrajnog i predanog rada u prijateljstvu, ljubavi i zajedništvu, odricanju i žrtvi prijeđenog puta, prijeđenih prepreka i poteškoća, jest jedna lijepa niska i ogrlica rada ovdašnjeg HKUD Sv. Ante - Cim


Tu nisku želimo obznaniti i njome ovo predbožićno i prednovogodišnje vrijeme 2016. obilježiti i predstaviti se svojim tradicionalnim koncertom "GRADU S LJUBAVLJU" u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u petak, 9. prosinca s početkom u 19 sati.

Ove godine gosti su KUD Sloga iz Crne Gore koji će se prdestaviti sa svojim plesovima i običajima. Pored njih nastupa izvorna skupina HKUD-a Sv. Ante-Cim sa običajima Hercegovine, klapa Hrvoje i klapa iz Drvenika, te zbor sv.Ante i zbor iz Gruda.

Kulturno umjetničko društvo Sloga iz Đenovića, osnovano je 1937. godine. Djelatnost Društva bila je i ostala – njegovanje kulturne baštine i naslijeđa naroda, kroz umjetničko izražavanje igrom, glazbom i pjesmom. Pored očuvanja dijela tradicije, misija Društva je odgojna, edukativna, kao i briga o najmlađim članovima kroz rad, druženje, putovanje. KUD Sloga ima oko 120 aktivnih članova, koji redovno u svojim prostorijama u Đenovićima vježbaju folklorne plesove i pjesme kroz koreografije poznatih etnologa iz raznih krajeva naše zemlje i okruženja.

HKUD Sv. Ante - Cim iz Mostara osnovano je 1911.god i obnovljeno je 1993.god. Njeguje i čuva tradicionalno kulturno blago hrvatskog naroda Mostara i okolice, njegove običaje, pjesme i igre, nošnje i glazbala, kao i folklor susjednih nam država i naroda. Skoro na svim Smotrama folklora Bosne i Hercegovine, kao i Hrvatske, te drugih zemalja u kojima je ovo društvo nastupalo, ostalo je zamijećeno, jer sobom donosi ljepotu, vedrinu i uzbudljivu raznolikost narodnog stvaralaštva.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje i štovatelje tamburaške glazbe, narodnih pjesama i plesova, te kulturne baštine da nam se pridruže na koncertu i uživaju u programu koji se tradicionalno održava i besplatno poklanja Gradu Mostaru.
Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0