Sutra misa u crkvi sv. Josipa na Groblju mira na Bilima koju predvodi mons. Mile Bogović


Na ravni Bile, između Sirokog Brijega i Mostara, od 2013. godine gradi se Groblje Mira. Njegova je namjena da bude spomen mjesto na sve naše pobijene u Drugom svjetskom ratu i poraćju. Obitelji koje ne znaju gdje je netko njihov ubijen, imat će mogućnost postaviti u ovo groblje jednoobrazan križ s nužnim podacima o pokojniku i tako ga simbolično pokopati te steći mjesto gdje će sa njega moliti i paliti svijeću. Svi oni, pak, koji budu pronađeni, a ne bude se znalo tko su, bit će ukopani u kosturnicu.

Do sada je poravnat teren od 50 hektara, asfaltiran prilazni put od 5 metara širine i 3 km dužine od Misišta, izgrađena je crkva i posvećena sv. Josipu, započeta je kosurnica i pomoćni objekt, ograđeno je čitavo groblje, a radovi idu dalje.

Na pronalaženju naših najmilijih velika je djela učinio, gospićko-senjski biskup u miru i crkveni povjesničar mons. dr. Mile Bogović koji je započeo i izgradio veličanstvenu Crkvu hrvatskih mučenika u Udbini te pokrenuo i godinama vodio komisiju Hrvatske biskupske konferencije (HBK RH) za hrvatski martirologij.

Budući da ovih dana boravi u Hercegovini, izrazio je želju da na Groblju mira na Bilima slavi sv. Misu zadušnicu za sve naše pobijene. Bilo bi lijepo da mu se u toj molitvi i mi pridružimo.

Sveta misa će se služiti u crkvi sv. Josipa na Groblju mira na Bilima sutra, 25. listopada u 13 sati.
Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0