#OstaniDoma — L I V E BiH: 674 - oboljeli, 47 - izliječenih, 29 - umrli — #OstaniDomaHNŽ: 108 - oboljelih, 5 - umrlih, 1 izliječenih - MOSTAR - 34 / ČITLUK - 36 / ČAPLJINA - 1 — #OstaniDoma — ZHŽ: 43 - oboljelih, 3 - umrlih, 0 izliječenih - ŠIROKI BRIJEG - 25 / GRUDE - 10 / POSUŠJE - 4

BILE: Misno slavlje na Groblju mira u čast poginulih i nestalih Hrvata


Svečano sveto misno slavlje na platou ispred crkve sv. Josipa na Groblju mira na Biima u čast svim poginulim i nestalim pripadnicima hrvatskog naroda na teritoriju Bosne i Hercegovine danas je održao gospićko–senjski biskup u miru i crkveni povjesničar dr. Mile Bogović.

U misnom slavlju uz mons. Bogovića učestvovalo je više svećenika: don Željko Majić, generalni vikar Mostarsko-Duvanjske i Trebinjsko-Mrkanjske biskupije, dr. fra Miljenko Šteko, provincijal hercegovačke franjevačke provincije, fra Miljenko Mića Stojić, vicepostulator postupka mučeništva "Fra leo Petrović i 65 subraće", don Ljubo Planinić, župnik župe Kruševo i fra Ivan Ivanda, župnik župe Goranci

Uz svećenike i puk ovom misnom slavlju nazočili su: Ilija Ile Vrljić, predsjednik odjela za domovinski te prvi i drugi svjetski rat pri Hrvatskom narodnom saboru i Dario Pušić, izaslanik HDZ-a BIH u domu naroda FBiH.

Misno slavlje počelo je u 13.00 sati, a svečanom misnom slavlju po lijepom vremenu unatoč radnom danu, prisustvovalo je 60-70 osoba.

Svečani misno slavlje uveličao je mali zbor iz Kruševa na čelu sa profesorom glazbene kulture Karlom Miličevićem koji je svirao piano. Biskup u mirovini, Mile Bogović u propovijedi se osvrnuo na značaj žrtve i patnje koju je Isus Krist primio na sebe radi otkupljenja cijelog svijeta.                    
Tu žrtvu i patnju su u sudnjim i teškim vremenima odlučili podnijeti i naši pokojni i nestali kao zalog opstojnosti i žrtve za slobodu i postojanost hrvatskog naroda na ovim prostorima. Istu tu žrtvu su podnijeli i članovi obitelji pokojnih i nestalih koji su ostali bez svojih najmilijih te su na taj način i oni dali svoj obol za svekoliku borbu hrvatskog naroda na ovim prostorima.

Biskup Mile Bogović je posebno naglasio da je život i živa rana nešto najsvetije što čovjek može dati za svoje bliže i svoj hrvatski narod. Na koncu svečanog misnog slavlja svi sudionici svete mise uputili su se ka svojim domovima u nadi da će se narednih godina ponovno ovdje susretati i pomoliti za nedužne žrtve svih totalitarnih režima koji su svoje živote položili na teritoriji Bosne i Hercegovine.

 
 
 
 
Share:
#OstaniDoma — Od nedjelje, 29. ožujka policijski sat je od 20 sati do 5 sati ujutro — #OstaniDoma — Smanjite pespotrebno kretanje! — #OstaniDoma — HNŽ: Zabranjeno kretanje na udaljenosti manjoj od 2 metra — #OstaniDoma — Građani HNŽ-a sve prijave o nepoštivanju naredbi vezanih za koronavirus trebaju prijaviti na telefonski broj operativnog centra Civilne zaštite 036 / 327-387 ili 063 / 000-121 ili 121 — #OstaniDoma — Od nedjelje, 22. ožujka uveden policijski sat u FBiH, od 18 do 5 sati — #OstaniDoma — Zapovijeda se zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijima od 65 godina — #OstaniDoma

Liječnica obiteljske medicine - Goranci

dr. Melita Golubica - 063 771 298

FRA ANTE MARIĆ

Istaknuti post

VAŽNE OBAVIJESTI: Korona virus ili Kovid-19

NAJNOVIJI NAPUTCI SU ISPOD TEKSTA! Kineski su znanstvenici otkrili da je uzrok virusne upale pluća koja je zabilježena kod više oso...

UŽIVO IZ MEĐUGORJA