Europski tjedan kretanja na Gorancima

Realizirajući  prvu od tri planirane aktivnosti obilježavanja Europskog tjedna kretanja, dvadeset članica sportsko rekreativna udruga Nordijsko hodanje „ZDRAV KORAK“ uputilo se u četvrtak 15. rujna 2016. na Gorance.


Europski tjedan kretanja održava se svake godine od 16. do 22. rujna s ciljem podizanja svijesti javnosti o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova, potrebi primjene akcija za smanjenje zagađenja u urbanim sredinama, promociji prava na zdravi život te edukaciji građana s ciljem poboljšanja kvalitete života u gradu.

Svakako smo željele sudjelovati u ovim aktivnostima, a i nedostajala su nam zajednička druženja nakon ljetnih vrućina. Na Gorance smo se uputili u poslijepodnevnim satima te smo vozila parkirale kod restorana „Goranci“ odakle smo pješice krenule putem prema Vrdima, a zatim označenom stazom za rekreativce. Pred nama su prizori osunčanih njiva i planinskih vrhova.

Iznenadili smo se brojem krava i konja koje usput mirno pasu. A onda prizor koji nas vraća u neka davna vremena: na livadi pase desetak ovaca uz koje sjedi pastirica i u ruci drži krunicu. Uživajući u svježem zraku i zadnjim danima ljeta. Sretne i pune energije, kao da upravo nismo prošli dobrih 8 kilometara, sjedamo na piće i razmjenu fotografija.

zdrav-korak.com
Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0