FOTO: Spomenik na Bilima žrtvama totalitarizma bit će uskoro završen


Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović 29. srpnja je u Mostaru održao radni sastanak s članovima Organizacijskog odbora za izgradnju Memorijalnog centra “Groblje mira” na Bilima i obilježavanje godišnjice Europskog dana sjećanja na totalitarne režime fašizam, nacizam i komunizam, koja će se ove godine, u organizaciji Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat, Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora, održati u subotu, 20. kolovoza, na Bilima kod Mostara, rečeno je jučer nakon sastanka iz HNS-a.

Ovim sastankom dominirale su dvije teme. Prva vezana uz izgradnju i aktivnosti na izvođenju radova na Memorijalnog centra “Groblje mira” na Bilima, i druga vezana uz organizaciju i konkretne aktivnosti na obilježavanju godišnjice koja će se održati 20. kolovoza na Bilima. O radovima na izgradnji Memorijalnog centra, kao i aktivnostima na obilježavanju godišnjice, predsjednika Čovića, uime Organizacijskog odbora, detaljno je informirao Ilija Vrljić, voditelj Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat HNS-a.

U svome izlaganju Vrljić je naglasio da sve aktivnosti teku po planu te istaknuo prioritete i zadaće koje je nužno obaviti u sljedećem razdoblju, odnosno do datuma obilježavanja godišnjice. Nakon što su i ostali sudionici sastanka po ovim pitanjima iznijeli svoja promišljanja, prijedloge i sugestije, uslijedio je konkretan dogovor o izvršenju svih tehničkih, logističkih i operativnih zadaća, kako bi ovogodišnja godišnjica obilježavanja Europskog dana sjećanja na totalitarne režime fašizam, nacizam i komunizam bila što uspješnija.

I ove godine, kao i prethodne, na dan obljetnice na Bilima očekuje se dolazak nekoliko tisuća posjetitelja iz BiH, Republike Hrvatske i inozemstva, navedeno je jučer nakon sjednice Organizacijskog odbora za izgradnju Memorijalnog centra “Groblje mira” na Bilima i obilježavanje godišnjice Europskog dana sjećanja na totalitarne režime fašizam, nacizam i komunizam iz Hrvatskog narodnog sabora.

Sveta Misa održat će se, u subotu, 20. kolovoza sa početkom u 12 sati, a predvodit će biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. dr. Ratko Perić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

tekst: Večernji list i Goranci online | foto: Goranci online
Share:

Business

Popular Posts

Razmišljate o gradnji kuće, prostora ili o dizajnu interijera a nemate ideja !? Tu je 3D 2D Project