Sljedećih dana Goranci i Bile postaju kulturno i komemorativno središte Bosne i Hercegovine


Pred nama je Pučko veselje koji će se održati 12. kolovoza u Parku Doline Pod Jelom u Gorancima i komemoracija na Groblju Mira na Bilima 20. kolovoza

Drugo po redu Pučko veselje na kojem će nastupiti članovi lokalnih KUD - ova i pjevačkih skupina koje njeguje tradicionalnu kulturnu i glazbenu baštinu Hercegovačkoga kraja kroz: trusu, taraban, gusle, bećerac i gangu.

Uz roštilj i piće, uživat ćemo u brojnim izvođačima i proglasit čemo ovogodišnjeg pobjednika sa foto natječaja „Prirodne ljepote zavičaja“. Veselje će se održati u Parku Doline Pod Jelom u Gorancima s početkom u 20 sati.

U povodu Europskog dana sjećanja na žrtve komunizma, nacizma i fašizma obilježavanje 71. obljetnice velikog stradanja hrvatskog naroda na hrvatskom i međunarodnom spomen području održat će se komemoracija na Groblju mira na Bilima.

Svetu misu predvodit će biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. dr. Ratko Perić. Očekuje se više tisuća ljudi, što iz BiH, tako i regije. Komemoracija će se održati na Bilima, 20 kolovoza, s početkom u 12 sati.
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0