Promocija knjige Mostarski rudnici - priče rudara u Kosači


Nakon što je u sklopu Kulturnog ljeta župe Goranci održana dugo očekivana i sa velikim interesiranjem popraćena promocija knjige Mostarski rudnici - priče rudara, autora Dragana Vidovića, druga promocija knjige održat će se u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače.

Na promociji održanoj u Gorancima, autor je istakao da mu nije bilo za cilj da obuhvati sve rudare poimenice koji su radili u mostarskom rudniku, te je dodao da nije imao pristup arhivi mostarskog rudnika, a dio građe koju je koristio dobio je iz privatnih arhiva što je i naveo u Uvodnim napomenama autora u knjizi. 

Podjetimo, knjigu Mostarski rudnici – priče rudara, autor je posvetio ocu Juri, rudaru mostarskog Rudnika i svim ostalim rudarima. Knjiga je podijeljena je u pet poglavlja, od kojih čine tri osnovna dijela:
  • Rudnici u Hercegovini - Široki Brijeg, Posušje, Čitluk, Stoc i druga mjesta;               
  • Općenito o Mostarskim rudnicima;
  • Priče živućih rudara - sa prostora Hercegovine koji su radili u Rudniku mrkog uglja u Mostaru.
  • Knjiga donosi popis poginulih rudara u mostarskom Rudniku; Sjećanja; Rudarska simbolika.

Druga promocija knjige Mostarski rudnici - priče rudara autora Dragana Vidovića održati će se na blagdan sv. Barbare zaštitnice rudara, u Galeriji kraljice Katarine Kosače u petak 4.prosinca sa početkom u 19.30 sati.

Share:

Business

Popular Posts

Razmišljate o gradnji kuće, prostora ili o dizajnu interijera a nemate ideja !? Tu je 3D 2D Project