Zlatnu misu proslavio fra Dinko Maslać, nekadašnji župnik u Gorancima

Zlatnu misu proslavio u zajedništvu sa svećenicima, rodbinom i vjernicima iz župa Gradnići, Goranci i Izbično u kojima je bio župnik po 11 godina 

Otvorenjem izložbe slika nastalih na Međunarodnoj likovnoj koloniji te proslavom zlatne mise graditelja nove gradnićke crkve fra Dinka Maslaća, u župi sv. Blaža u Gradnićima svečano su završeni "Didakovi dani". 

Završne svečanosti te kulturno-duhovne i znanstveno-edukativne manifestacije započele su u novoj župnoj dvorani u kojoj je gradnićki župnik fra Ferdo Boban otvorio izložbu slika s motivima fra Didakove rodne župe Gradnići nastalih na ovogodišnjoj Međunarodnoj likovnoj koloniji u Gradnićima, kojima su akademski slikari obogatili fundus gradnićke Galerije "Didak". 

Voditelj Likovne kolonije, akademski slikar Frano Primorac kazao je kako je ideja o Likovnoj koloniji pokrenuta prije 12 godina u sklopu održavanja Didakovih dana, te da je na ovogodišnjoj likovnoj koloniji sudjelovalo dvadesetak vrsnih umjetnika iz RH i BiH koji su djela stvarali nadahnjujući se fra Didakovim likom i djelom baš u ozračju njegove rodne župe Gradnići. 

Otvarajući izložbu gradnićki župnik fra Ferdo Boban zahvalio je svim likovnim umjetnicima što godinama dolaze na Međunarodnu likovnu koloniju u Gradniće i svojim umjetničkim radovima časte slavnog fra Didaka Buntića. 

U župnoj crkvi sv. Blaža u Gradnićima fra Dinko Maslać, nekadašnji župnik i graditelj nove župne crkve u Gradnićima, svečano je proslavio 50. obljetnicu svećeništva. Zlatni jubilej proslavio je u zajedništvu s braćom svećenicima, rodbinom i brojnim vjernicima iz župa Gradnići, Goranci i Izbično u kojima je župnikovao po 11 godina. U suslavlju s fra Dinkom, na zlatnoj misi sudjelovalo je dvadesetak svećenika među kojima je bio i provincijal dr. fra Miljenko Šteko. Provincijal dr. fra Miljenko Šteko uz ostalo je rekao: 

- Naš zlatomisnik fra Dinko darovao nam je sličice na kojima stavio moto 'Blago siromasima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko', javlja portal Večernjeg lista BiH. 

Na kraju sv. mise umjetničke slike u znak zahvalnosti za sve što je učinio za župnikovanja, zlatomisniku su uručili predstavnici župa Izbično, Goranci i Gradnići. Moroslav Ćorić uručio je zlatomisniku portret koji je izradio akademski slikar Mate Ljubičić.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0