Sve vijesti i obavijesti vezane za Gorance i okolicu

PRATITE NAS NA FACEBOOK - @gorancionline, TWITTER - @gorancionline, INSTAGRAM - @gorancionline, YOUTUBE - Goranci online, GOOGLE + - Goranci online. Kontakt: goranci.online@gmail.com

19. kolovoza 2015.

70. obljetnica velikog stradanja hrvatskog naroda na BilimaHrvatsko i međunarodno spomen područje ''Groblje mira na Bilima'' koje se gradi na platou između Mostara i Širokog Brijega u nedjelju, 23. kolovoza 2015. s početkom u 12 sati bit će mjesto gdje će se obilježiti 70. obljetnica velikog stradanja hrvatskog naroda i komemoracija za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata.

Događaj je organiziran prigodom Europskog sjećanja na žrtve komunizma, nacizma i fašizma. Obilježavanje organizira Odjel za Drugi svjetski rat i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Obilježavanje i komemoracija će započeti Svetom misom u 12 sati na prostoru crkve u izgradnji na ''Groblju mira na Bilima'', a voditi će je, izaslanik mostarsko-duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanjske biskupije, goranački župnik dr. fra Ivan Ivanda. Obilježavanje se nastavlja programom komemoracije, pozdravnim govorima, polaganjem vijenaca i kratkim kulturnim programom.

''Groblje mira na Bilima'' planirano je kao najveće groblje u Europi te hrvatsko nacionalno i međunarodno spomen područje. Zamišljeno kao skupno mjesto svih žrtava iz Drugog svjetskog i Domovinskog rata na kojem će, osim središnje kapelice, biti podignuto preko 50 000 križeva s imenima i prezimenima pobijenih vojnika i civila.

Kamen temeljac za njegovu izgradnju položen je u kolovozu 2013. godine

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate ovogodišnje spomen obilježavanje i komemoraciju i radujemo se Vašem dolasku.

Share:

Copyright © Goranci online | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com