70. obljetnica velikog stradanja hrvatskog naroda na Bilima



Hrvatsko i međunarodno spomen područje ''Groblje mira na Bilima'' koje se gradi na platou između Mostara i Širokog Brijega u nedjelju, 23. kolovoza 2015. s početkom u 12 sati bit će mjesto gdje će se obilježiti 70. obljetnica velikog stradanja hrvatskog naroda i komemoracija za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata.

Događaj je organiziran prigodom Europskog sjećanja na žrtve komunizma, nacizma i fašizma. Obilježavanje organizira Odjel za Drugi svjetski rat i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Obilježavanje i komemoracija će započeti Svetom misom u 12 sati na prostoru crkve u izgradnji na ''Groblju mira na Bilima'', a voditi će je, izaslanik mostarsko-duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanjske biskupije, goranački župnik dr. fra Ivan Ivanda. Obilježavanje se nastavlja programom komemoracije, pozdravnim govorima, polaganjem vijenaca i kratkim kulturnim programom.

''Groblje mira na Bilima'' planirano je kao najveće groblje u Europi te hrvatsko nacionalno i međunarodno spomen područje. Zamišljeno kao skupno mjesto svih žrtava iz Drugog svjetskog i Domovinskog rata na kojem će, osim središnje kapelice, biti podignuto preko 50 000 križeva s imenima i prezimenima pobijenih vojnika i civila.

Kamen temeljac za njegovu izgradnju položen je u kolovozu 2013. godine

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate ovogodišnje spomen obilježavanje i komemoraciju i radujemo se Vašem dolasku.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0