Kulturno ljeto župe Goranci



Goranci online i ove godine organiziraju Kulturno ljeto župe Goranci koje će se od 1. lipnja do 30. kolovoza 2015. godine održati Pod Jelom u Gorancima kod Mostara.
 
S ciljem promocije prirodnih ljepota jedne od najstarijih mostarskih župa, koja je osnovana daleke 1871.godine a u kojoj prema posljednjem popisu pučanstva danas živi oko dvjestotinjak mještana organizatori mladi i agilni ljudi s blog portala Goranci online drugi put zaredom organiziraju kulturno-zabavno-sportsku manifestaciju Kulturno ljeto župe Goranci.
 
Program ovogodišnjeg izdanja Kulturnog ljeta obuhvaća Izložbu radova pristiglih na Natječaj Prirodne ljepote zavičaja koji je će biti otvoren do srijede, 1. srpnja 2015. godine, a s kojega će 20 najboljih fotografija autentičnih pejsaža i lokaliteta Goranaca biti izložene na izložbi u subotu, 1. kolovoza u Gorancima. Opširnije na Pravila za natječaj.
 
I ove godine izložbeni postav bit će obogaćen radovima umjetnika amatera podrijetlom s Goranaca.
 
U subotu, 8. kolovoza 2015. godine najavljeno je Pučko veselje u Parku Doline na kojem će nastupiti članovi lokalnih KUD - ova i pjevačkih skupina koje njeguje tradicionalnu kulturnu i glazbenu baštinu Goranačkog kraja kroz: trusu, taraban, gusle, bećerac i gangu.

Za nedjelju, 30. kolovoza zakazana je treća Memorijalna utrka konja koja se već tradicionalno organizira u spomen na Antu Tomića – Frica i Miroslava Krešića – Miću, rano preminule Gorančane i velike zaljubljenike u konjički sport i očuvanje tradicije uzgoja konja na Bilima.

U sklopu Kulturnog ljeta župe Goranci predviđene su i promocije knjiga i MTB bicikslistička adrenalinska utrka na autentičnim lokalitetima Goranaca o čijim se ljepotama priča i piše i izvan granica Hercegovine.

Sve infomacije o II. izdanju Kulturnog ljeta župe Goranci pratite na blog portalu ili na FB stranici Goranci online.
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0