Foto natječaj Prirodne ljepote zavičaja - pravilaGoranci online raspisuje foto natječaj „Prirodne ljepote zavičaja'“. Biramo najbolje fotografije i najboljeg fotografa natječaja.

1. Ukratko o foto natječaju
Natječaj će se provoditi putem našeg blog-portala goranci.blogspot.com i Facebook stranice Goranci online (fb.com/gorancionline).

Fotografije obuhvaćaju mjesta župe Goranci i okolice: Bile, Grabove Drage i Vrdi. Na natječaju mogu sudjelovati svi ljubitelji fotografije, amateri i profesionalci, koji u periodu od 1. lipnja do 1. srpnja 2015. godine pošalju vlastite autorske fotografije na temu foto natječaja. Biraju se najbolje fotografije i najbolji fotograf.

Nakon završetka Natječaja biti će postavljena izložba najboljih 20 fotografija koje su sudjelovale na natječaju.


2. Što želimo postići
Želimo potaknuti sve ljude dobre volje da uhvate trenutak, da fotografiraju i uočavaju detalje prirodnih ljepota, da dožive prirodu i dokumentiraju trenutke u vremenu.


3. Tko može sudjelovati?
Na natječaju mogu sudjelovati sve fizičke osobe. Svaki sudionik ima pravo poslati maksimalno dvije (2) autorske fotografije.

Pri svakom slanju fotografija korisnik je dužan ostaviti svoje točne osobne podatke (ime i prezime, adresu, e-mail, broj telefona/mobitela) i mjesto gdje je fotografija uslikana. Podaci podliježu strogoj diskreciji i oni su potrebni kako bi organizator mogao kontaktirati pobjednike pri preuzimanju nagrada, te ukoliko to korisnik ne napravi organizator ne snosi nikakvu odgovornost i nagrada se dodjeljuje autoru sljedeće najbolje fotografije.

Fotografije koje su uspješno pošalju mogu biti objavljene nakon autorizacije na Facebook stranici Goranci online, s imenom i prezimenom autora/autorice fotografije i datumom prijema fotografije na natječaj. Nakon što se fotografije pošalju na natječaj, organizator polaže potpuno pravo nad njima i može ih koristiti za promociju.


4. Sustav glasanja i odabir nagrađenih fotografija i fotografa
Dvadeset (20) najbolje rangiranih fotografija prema žiriju foto studio Rezo iz Mostara bit će izloženo u Gorancima 1. kolovoza, gdje će se dodjeliti nagrada najboljim fotografima.

Sudionici natječaja slanjem fotografija prihvaćaju javne objave osobnih podataka (ime i prezime) za potrebe priređivanja Natječaja.

5. Autorske fotografije, obrada fotografija, odgovornost organizatora
Fotografije mogu biti dodatno obrađene u programima za obradu fotografija samo u okviru dorade svjetline, oštrine, kontrasta i saturacije. Veće manipulacije na fotografijama nisu dopuštene (hdr, kolaž i slično…). Ako prosudbeno povjerenstvo zaključi da je s fotografijom manipulirano više od dozvoljenog, ista neće biti uvrštena u Natječaj te korisnik nema pravo na žalbu.

U slučaju da korisnik iz bilo kojeg razloga neuspješno pošalje fotografiju i fotografija nije vidljiva, fotografija neće biti uvrštena u Natječaj i organizator ne snosi krivicu za to.
Fotografije za koje organizator bude smatrao da su neprimjerenog sadržaja, koje su uvredljive, zadiru u nečiju privatnost, potiču na netrpeljivost ili da fotografija nije vezana uz temu u kojoj je prijavljena, neće biti uvrštene u foto natječaj.

Natjecatelj smije na natječaj poslati samo rad na koji isključivo on ima autorsko pravo. U slučaju nepoštivanja ove točke Pravila foto natječaja, Organizator nagradnog foto natječaja „Prirodne ljepote zavičaja“ neće snosi nikakvu materijalnu ili moralnu odgovornost i ne odgovara za eventualno nastale gubitke, štetu, trošak ili izdatak bilo koje vrste koji bi izravno ili neizravno proizlazili objavljivanjem pristiglih fotografija.

U slučaju da zbog povrede autorskog prava trećih osoba Organizator ipak bude obvezan na isplatu bilo kakve novčane naknade, natjecatelj koji je na natječaj poslao rad na kojem nema isključivo autorsko pravo bit će obvezan nadokanaditi Organizatoru isplaćeni iznos.

Autori čije su fotografije odabrane za izložbu, dopuštaju organizatoru natječaja i sponzorima nagrada, korištenje fotografija u promotivne svrhe, bez naknade i zaključno sa zadnjim danom dostave fotografija od 1. lipnja.


6. Odabir fotografija za izložbu
Organizator Goranci online, sponzori, te stručni žiri među prijavljenim fotografijama biraju one koje će biti izložene na Izložbi. Izložba fotografija bit će javna i bez naknade će se moći pogledati.


7. Preuzimanje nagrade
Organizatori će izabrati prvo, a publika drugo mjesto, a uručenje nagrada bit će na dan izložbe.

Preuzimanjem nagrade prestaju sve daljnje obaveze organizatora Natječaja prema pobjednicima.


8. Slanje fotografija i dimenzije
Fotografije moraju minimalno biti u dimenzijama 2433 x 3638 piksela i šalju se na mail goranci.online@gmail.com.


9. Slanjem fotografija na nagradni foto natječaj, sudionici prihvaćaju sve navedene uvjete određene Pravilima nagradnog foto natječaja.


10. Prigovor na odluku povjerenstva za odabir nagrađenih fotografija i provedbu Natječaja nije moguć.


11. Natječaj se može prekinuti samo u slučaju da se ne pošalje dovoljan broj fotografija ili nastupe okolnosti za koje priređivač nije odgovoran, odnosno koje nije mogao spriječiti, otkloniti ili izbjeći.

Sudionici će o prekidu Natječaja biti obavješteni putem svih kanala Goranci online te će bit obavješteni putem elektroničke pošte koju su poslali prilikom prijave.


12. Popis nagrada bit će objavljeni u narednom vremenu.


13. Pravilnik stupa na snagu datumom objave na blog-portalu Goranci online - 26. svibnja 2015.

Vaši GO - Goranci online
Share:

Business

Popular Posts

Razmišljate o gradnji kuće, prostora ili o dizajnu interijera a nemate ideja !? Tu je 3D 2D Project