Zanimljiv savjet biskupa: Kako ove godine jednu osobu privući vjeri

„Upravo sada, negdje u tvom životu postoji netko za kim Isus čezne da ga pozove k sebi. Tko je ta osoba? Tko je ta jedna osoba koju ti znaš koja bi bila mnogo sretnija i zadovoljnija u životu kada bi on ili ona samo poznavali i ljubili Isusa u euharistiji?“

I samima nam se često dogodi da na misama u župi uvijek viđamo više-manje iste ljude. Svjesni smo da brojni ljudi oko nas još nisu upoznali živoga Boga, a Isus nas u evanđelju poziva da naviještamo radosnu vijest. No, kako to učiniti, piše bitno.net.

„Naravno, nije svatko pozvan naviještati evanđelje u stranim zemljama, ili čak obilaziti ljude od vrata do vrata u vlastitoj zajednici. Ali mislim da Gospodin poziva svakoga od nas da izađemo iz svoje zone udobnosti i da evangeliziramo jedan na jedan. Tko je ta jedna osoba za tebe? Tko je ta jedna osoba koju bi mogao pratiti narednih šest mjeseci, godinu dana, ili dulje?“, napisao je James Conley, biskup američke biskupije Lincoln u saveznoj državi Nebraska. 

Conley je istaknuo četiri koraka za evangelizaciju iz „Jednostavnog vodiča“ s web stranice pokreta Euharistijski preporod koja se na hrvatski mogu prevesti kao 4P – prepoznaj, posreduj, poveži, pozovi: 

  • Prepoznaj: U molitvi upitaj Boga: „Tko je ta jedna osoba uz koju želiš da hodam?“ 
  • Posreduj: Čim razlučiš tko je to, moli kao lud za tu osobu. 
  • Poveži: Pronađi načine da hodaš uz tu osobu, družiš se s njom, da zajedno odete na kavu – i tada saslušaj tu osobu. Dopusti joj da ti ispriča o svojim radostima, nadama i teškoćama, a ti također podijeli svoje. 
  • Pozovi: Slijedi nadahnuće Duha Svetoga i pozovi osobu na nešto katoličko (klanjanje, proučavanje Biblije, misu, ispovijed, razgovor, molitvu krunice, slušanje podcasta, čitanje knjige ili gledanje snažnog filma itd). Onda razgovarajte o tome. 

Inače, Nacionalni euharistijski preporod trogodišnja je inicijativa biskupa SAD-a koja je započela na Tijelovo 2022. s ciljem „obnove Crkve tako što će se u vjernicima ražariti ljubav prema Gospodinu Isusu Kristu u svetoj euharistiji“, kako piše na njihovoj web stranici

Prema istraživanju Pew Research Centera, samo 31 % katolika u SAD-u vjeruje u stvarnu Božju prisutnost u euharistiji, piše CNA. Do tih je 31 % da evangelizira i širi istinu o euharistiji – i to možda baš uz pomoć ova jednostavna četiri koraka.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0