VIDEO Miletić održao prvi govor o Međugorju u Saboru RH

MOST-ov zastupnik Marin Miletić u saboru je komentirao odluku Svete Stolice koja priznaje brojne pozitivne plodove hodočašća u Međugorju, dok istovremeno ne potvrđuje nadnaravne aspekte povezanih s fenomenom viđenja Gospe

Miletić je rekao da je ovo vijest od iznimnog značaja za Hrvate i katolike, ističući kako je Međugorje postalo jedno od najvećih ispovjedaonica.

"Ne znam ima li za nas Hrvate, katolike, koja važnija tema danas. Ovo je jedna od najljepših vijesti koju smo mogli dobiti", poručio je Miletić, naglašavajući kako Međugorje sada ima službeno zeleno svjetlo da bude hodočasničko mjesto. Pozvao je sve one koji nikada nisu posjetili ovaj duhovni centar da to učine, ističući kako je osobno posjetio Međugorje već tridesetak puta.

Miletić je također osudio one koji, kako kaže, žele da katolici i Crkva budu ušutkani, uspoređujući današnju situaciju s vremenima Jugoslavije. "Čujem po saborskim hodnicima komentare da je Hrvatska sekularna država, napose iz lijevih krugova. No, to ne znači da biskupi nemaju pravo javno iznositi svoja mišljenja", dodao je.

Zastupnik je podvukao da Hrvatska mora biti mjesto slobode za sve vjere i uvjerenja, te je istaknuo kako se ne smije zaboraviti povijest progonstva onih koji su se protivili komunističkom režimu. "Oni koji danas pokušavaju reducirati glas katolika su oni koji su nekada progoneći vidioce iz Međugorja slavili zastavu Jugoslavije", zaključio je Miletić.

Ova izjava dolazi u trenutku kada se Hrvatska suočava s izazovima vezanim uz identitet i vjerske slobode, a odluka Svete Stolice mogla bi imati značajan utjecaj na hodočasnički turizam i duhovni život mnogih Hrvata.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0