VIDEO Bivši međugorski župnik zaplakao pred vjernicima nakon odluke Vatikana

Ovih dana, bivši međugorski župnik fra Marinko Šakota boravi u Beču, gdje je zatečen radosnim vijestima o duhovnim plodovima Međugorja

Tijekom susreta s vjernicima, emocije su ga preplavile, te je pred okupljenima zaplakao suzama radosnicama. Ovaj trenutak snažne duhovnosti ukazao je na duboku povezanost fra Marinka s mjestom koje je odigralo ključnu ulogu u njegovu životu i duhovnom radu.

Naime, u četvrtak je Vatikan službeno priznao "brojne pozitivne plodove Međugorja", što je mnoge vjernike ohrabrilo. Iako je ova vijest donijela radost, iz Vatikana su također istaknuli da stav o nadnaravnosti ukazanja Gospe, koja su započela 24. lipnja 1981. godine, još uvijek nije službeno dan. Ovaj detalj ostavlja otvorena pitanja i potiče daljnje rasprave među vjernicima i crkvenim autoritetima.

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić također je komentirao situaciju, naglašavajući da samo Papa može priznati ukazanja. Ova izjava dodatno pojašnjava složenost situacije i ukazuje na važnost postupnog pristupa u procesu kanonizacije i priznanja nadnaravnih događaja.

U tom kontekstu, fra Marinko je pozvao vjernike da se ne predaju, nego da nastave širiti poruke mira i ljubavi koje su proizišle iz Međugorja. Njegova poruka ohrabrenja poziva sve da i dalje traže duhovne plodove i blagoslove koje ovo sveto mjesto nudi.

Ove vijesti dodatno potvrđuju važnost Međugorja kao središta duhovnosti, gdje mnogi pronalaze nadu, mir i duhovno ispunjenje. U vremenu izazova, Međugorje ostaje svjetionik vjere za mnoge, dok se istovremeno suočava s pitanjima koja traže odgovore unutar Crkve.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0