Uzvišenje sv. Križa: Godišnjica posvećenja Katedrale Marije Majke Crkve u Mostaru

Danas, 14. rujna, župa Marije Majke Crkve u Mostaru obilježava važan blagdan Uzvišenje svetog Križa, koji je posebno značajan za vjernike jer se ujedno slavi i dan posvete Katedrale svečanom misom u 18 sati

Danas je blagdan Uzvišenja svetog Križa, koji se slavi u spomen na pronalazak relikvija Isusova križa 326. godine. Sveta Jelena, majka cara Konstantina, čeznula je pronaći Kristov križ. Otputovala je u Jeruzalem i organizirala iskapanje na Kalvariji. 

Kopači otkrivaju tri drvena križa. Bilo im je teško razlikovati koji je Kristov križ. Zatim su donijeli bolesnu ženu i mrtvog čovjeka koji je trebao biti ukopan. Tri križa stavljali su jedan za drugim na bolesnu ženu i na mrtvaca. Dva križa nisu imala nikakav učinak, ali u dodiru s trećim križem žena je ozdravila od svoje bolesti, a mrtvac je oživio. Ta su čuda pokazala da je treći križ sveti križ.

Za župu Marije Majke Crkve u Mostaru, ovaj blagdan ima dodatni značaj jer se u isto vrijeme slavi i posvećenje katedrale. Ovo je prilika za zajedničku molitvu i zahvalnost za sve blagoslove koje vjernici primaju kroz svoju vjeru i život u Kristu.

Neka nam Uzvišenje svetog Križa bude poticaj za dublje duhovno življenje i jačanje zajedništva u vjeri.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0