Tradicionalna sveta misa kod Kipića za Poljicem u Grabovoj Dragi

Prve nedjelje nakon blagdana Male Gospe u Grabovoj Dragi tradicionalno se održava misa kod Kipića u Poljicima. Ove godine, sveta misa će se služiti u nedjelju, 15. rujna, s početkom u 11.30 sati

Ova tradicija seže unatrag do 1918. godine, kada je Luka Ćubela Beg podigao zavjetnu kapelicu u čast Blažene Djevice Marije. Kapelica, smještena kod Kipića u Poljicima Grabova Draga, postala je značajno mjesto za vjernike koji su ovdje dolazili na svetu misu dva puta godišnje - na Božić i u nedjelju nakon Male Gospe. Nakon izgradnje Crkve u Grabovoj Dragi, misa na Božić počela se služiti u novoj crkvi, dok je misna tradicija na nedjelju nakon Male Gospe nastavljena kod kapelice.

U 2018. godini, Ivica Marušić u suradnji s obitelji Dobrič, poduzeo je značajnu obnovu kapelice. Stara kapelica, koja je bila u lošem stanju, obzidana je i na novi način ukrašena. Ivica Marušić je također nabavio novi lik Gospe i prilagodio oltar prema važećim propisima, odvajajući ga od same kapelice.

Tako obnovljena kapelica sada pruža prikladno mjesto za molitvu i okupljanje vjernika u duhu tradicije i poštovanja prema Blaženoj Djevici Mariji. Pozivamo sve da se pridruže ovom posebnom događaju i budu dio ove važna tradicije, piše Framost.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0