Tko će kupiti bivšeg građevinskog giganta?

Objavljen je novi javni oglas za prodaju nekadašnjeg građevinskog giganta "Hidrogradnje", firme koja je u stečaju već godinama

Početna cijena za firmu koja je u većinskom vlasništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine godinama se ne mijenja i iznosi nešto više 88 milijuna KM - točnije 88.067.552 KM, piše Avaz.ba.

Kao i do sada, u oglasu je navedeno i da se Hidrogradnja prodaje u pravnom i fizičkom stanju na dan prodaje u viđenom stanju, bez prava naknadne reklamacije Prodaja javnim nadmtanjem bit će održana 8. listopada, u 12 sati u sjedištu firme na Ilidži. 

Navedena vrijednost je početna cijena u tenderskoj dokumentaciji i privredni subjekt se ne može prodavati ispod te cijene. 

Također, sve takse i poreze za prijenos vlasništva privrednog subjekta plaća kupac, te pripremu dokumentacije i pravne radnje za prijenos vlasništva. Na javnom nadmetanju u prosincu 2022. godine pobijedila je jedna firma, ali potencijalni kupac nikada nije uplatio kupoprodajnu cijenu, iako je rok za uplatu bio produžavan više puta

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0