Sv. Vinko Pulski, zaštitnik sestara u Mostaru

Danas, Crkva liturgijski slavi svetog Vinka Paulskog, istaknutog sveca iz 16./17. stoljeća, rođenog u Francuskoj. Poznat po svom jednostavnom i marljivom životu, sveti Vinko je neumorno skrbi za potrebite, bolesne i siromašne. Njegova posvećenost pomaganju drugima dovela je do osnivanja misijske družbe lazarista i sestara milosrdnica, koje danas nastavljaju njegovo plemenito poslanje.

Sveti Vinko Paulski danas je posebno cijenjen kao zaštitnik Sestara milosrdnica, koje djeluju u mostarskoj katedrali Marije Majke crkve. Ove sestre posvećuju svoj život službi siromasima i bolesnicima, slijedeći primjer svog utemeljitelja.

U Mostaru se, osim katedrale, nalaze i u Samostanu Presvete Euharistije Sestara milosrdnica, otvoren 1. rujna 1993. godine, gdje sestre pružaju pomoć i podršku onima u potrebi.

Uz Sestre milosrdnice, u gradu djeluju i Školske sestre franjevke, smještene u Franjevačkoj crkvi sv. Petra i Pavla, središtu njihova djelovanja koje je u Bijelom Polju. 

Sveti Vinko Paulski ostavlja neizbrisiv trag u životima mnogih, inspirirajući generacije da služe drugima s ljubavlju i predanošću.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0