Dobra vijest za šopingholičare: Temu dostupan i u BiH

Online kupovina postaje sve popularnija, a popularna platforma Temu sada je dostupna i u Bosni i Hercegovini

Nakon uspješnog lansiranja u Srbiji i drugim europskim zemljama, Temu omogućava korisnicima iz BiH da uživaju u širokoj ponudi proizvoda uz povoljne cijene, piše 

Kako biste započeli kupovinu, potrebno je posjetiti web temu.com. U desnom gornjem uglu odaberite BiH kao svoju lokaciju. Budući da stranica trenutno nudi engleski jezik, registracija zahtijeva unos email adrese i kreiranje šifre. Nakon što se registrirate, možete unijeti adresu isporuke, broj telefona i podatke o kartici za plaćanje.

Važno je napomenuti da se cijene prikazuju u eurima, a minimalna vrijednost narudžbe iznosi 20 eura. To znači da ne možete završiti narudžbu ako ukupna vrijednost proizvoda nije veća od ovog iznosa.

Jednom kada završite narudžbu, odmah dobijate potvrdu o plaćanju. Također, možete pratiti status svoje narudžbe u realnom vremenu — od pakovanja do isporuke. U slučaju oštećenja proizvoda ili ako ne odgovaraju naručenom, imate pravo na vraćanje.

Temu nudi nekoliko načina plaćanja, uključujući kartice i usluge poput PayPala i Google Paya. Uz plaćanje visa karticom, transakciju morate potvrditi unosom cvv koda (Card Verification Value) s poleđine kartice.

Osim toga, platforma nudi razne kupone za popuste: tri eura za narudžbe preko 30 eura, sedam eura za narudžbe iznad 50 eura, te 10 eura za one veće od 75 eura.

Mobilna aplikacija

Za one koji preferiraju mobilno kupovanje, Temu nudi aplikaciju koju možete instalirati na svoj telefon. Ulogujte se sa svojim korisničkim podacima ili kreirajte novi profil direktno putem aplikacije.

Temu je na tržištu od rujnu 2022. godine i brzo se proširio u mnogim zemljama. Usporedbe radi, njegova ponuda i način funkcioniranja podsjećaju na popularne platforme poput AliExpressa, ali se ističe nižim cijenama i bržom isporukom.

Prema informacijama koje je iznio Ivan Tanasković, direktor E-commerce Asocijacije Srbija, Temu koristi sličnu strategiju kao AliExpress, nudeći niže cijene i raznovrstan asortiman. Ipak, domaće platforme mogu se pohvaliti bržom isporukom i boljom korisničkom podrškom.

Temu predstavlja značajan korak naprijed u svijetu online kupovine u BiH, nudeći korisnicima povoljne cijene i širok spektar proizvoda. Iako se suočava s izazovima u vidu konkurencije, njegovo pojavljivanje svakako će obogatiti iskustvo online kupovine u regiji. Ako ste u potrazi za novim proizvodima, Temu bi mogao biti vaš sljedeći odabir.

Temu je dostupan za Androide i IOS.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0