Razmišljanja o životu i potrošačkoj kulturi

U današnje vrijeme, kad tehnologija i materijalizam dominiraju našim svakodnevnim životima, često zaboravljamo na ono što je zaista važno

Kada je televizor ušao u naš dom, prestali smo čitati knjige. Kada su automobili postali uobičajeni, zaboravili smo na hodanje. Mobiteli su nas odvojili od pisanja, a kompjuteri od pravilnog pravopisa. Klimatizacija nas je odvojila od prirode, dok su gradski životi zamijenili miris blata.

Baveći se financijama, gubimo dodir s pravom vrijednošću novca. S mirisom parfema nestaje miris svježeg cvijeća, a brza hrana zamjenjuje domaća jela. U toj utrci za napretkom često zaboravljamo stati i uživati u životu. Čak i u komunikaciji, moderna tehnologija nas je udaljila; zaboravili smo kako razgovarati licem u lice.

Ironično, dok akumuliramo bogatstvo, često ostavljamo mnogo neiskorištenog. Priče o bogatašima koji umiru s milijardama na bankovnim računima govore nam o tome kako je važno živjeti puni život, a ne samo stjecati imanje. U konačnici, 70% naših resursa često ostaje neiskorišteno—bilo da je riječ o funkcijama pametnih telefona, prostoru u našim domovima ili odjeći koju nikada ne nosimo.

Stoga, važno je usmjeriti se na kvalitetu života. Redoviti pregledi, hidratacija, opuštanje i skromnost trebali bi postati naši prioriteti. Iako se suočavamo s izazovima, trebamo težiti unutarnjem zadovoljstvu i zdravlju, jer pravi smisao života leži u ravnoteži, a ne u materijalnim dobrima.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0