Proslava Male Gospe u Vrelu Radobolje u Ilićima

U našem predivnom Mostaru, proslava Male Gospe ima posebno značenje. Ove godine, okupljanje je u najstarijoj crkvici na ovim prostorima, smještenoj u Vrelu Radobolje na proslavu 111. godišnjice izgradnje ove svete crkve

Franjevci i vjernici su 1913. godine izgradili ovu crkvicu, a od tada se u njoj svake godine svečano obilježava Dan Marijina rođenja, poznat kao Mala Gospa. Ovaj blagdan ujedno predstavlja i Dan Vrela Radobolje, čime se slavi ne samo crkva već i cijela vjernička zajednica koja je od tada čini.

Pozivaju se svi vjernici, prijatelji i gosti da nam se pridruže u ovoj radosnoj proslavi. Program trodnevnice i blagdanske proslave Male Gospe bit će slijedeći:

Četvrtak, 5. rujna

  • U 20.00 sati – Pobožnost Gospi, krunica i sveta misa. 

Petak, 6. rujna 

  • U 19.00 sati – Pobožnost Gospi, krunica i sveta misa.

Subota, 7. rujna  

  • U 18.00 sati – Pobožnost Gospi, krunica i sveta misa. Za ovu priliku, molimo vas da sa sobom donesete lampione.

Nedjelja, 8. rujna – Blagdan Male Gospe

Svečana sveta misa u 17.00 sati. Prije mise bit će mogućnost ispovijedi i molitva krunice, a misa će završiti ophodom s Gospinim kipom, zavjetnom molitvom i blagoslovom đaka povodom početka nove školske godine.

"U ove dane priprave molit ćemo Isusovu i našu dragu Majku da prenese molitve Sinu svome, da isprosi i nama i našim obiteljima i ovome mjestu više ljubavi, mira i dobra, da živeći u miru s Bogom i bližnjima mijenjamo svijet… da nam posreduje više radosti i sloge; da se više podnosimo i poštujemo, zdravije i opuštenije živimo, život i svijet bez grijeha gradimo… da marljivije radimo i svoja posla gledamo, čovječnije se međusobno susrećemo i prema drugome korektnije odnosimo", piše Framost.



Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0