Od Mostara se, opet pred izbore pravi "grad slučaj", a naivni vjeruju u to

Članak na portalu Bljesak.info, autora Slavena Bošnjaka koji se bavi nasiljem i političkim reakcijama u Mostaru, s fokusom na napade i širenje mržnje je ono baš "u sridu"

Sinoćnji incident u Ulici Ante Starčevića, gdje su dvojica petnaestogodišnjaka napadnuti od strane pet osoba, nije izazvao reakciju političara kao ranije slični slučajevi. Mediji i političari često ignoriraju stvarne uzroke nasilja, a komentari na internetu često prozivaju određene nacionalne skupine za incidente, iako stvarna pozadina nije uvijek jasna.

Dodatno, u članku se kritizira pristrano medijsko izvještavanje o napadima i događajima, uključujući lažne tvrdnje poput one da su nepoznate osobe prolijevale kiselinu po stadionu Veleža, što se kasnije pokazalo kao neistina. U svakom slučaju, politička i medijska reakcija često se usmjerava na nacionalne razlike umjesto na stvarnu suštinu problema.

Autor zaključuje da se Mostar često koristi kao politička platforma i da se nasilje minimizira ili politizira umjesto da se ozbiljno istraži i riješi. Također, autor apelira na potrebu za iskrenim pristupom rješavanju sukoba i odgovornosti, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Cijeli članak pročitajte na portalu Bljesak.info > OVDJE <

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0