Obitelj posvojila sedmero djece, u nedjelju troje kršteno

Đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić u nedjelju 15. rujna 2024. u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću, predslavio je misno slavlje tijekom kojega je krstio troje djece obitelji Marka i Ivane Kapular. Koncelebrirali su župnik fra Marko Neretljak, župni i samostanski vikar fra Mirko Mišković, dekan Valpovačkoga dekanata Zvonko Mrak i tajnik Nadbiskupijskoga ordinarijata Marko Obradović. U asistenciji je bio đakon fra Tomislav Sabađija, objavljeno je na nadbiskupijskim mrežnim stranicama, prenosi bitno net. 

Prije misnoga slavlja riječi pozdrava u ime cijele župne zajednice nadbiskupu je uputio član Župnoga pastoralnog vijeća prof. Branko Matišić. Zahvalio je mons. Hraniću na dolasku jer tim činom iskazuje bliskost kršćanskom odgoju djece i otvorenosti životu obitelji Kapular. 

Uvodeći u misno slavlje, nadbiskup Đuro zahvalio je na riječima pozdrava i dobrodošlice i na osobit je način pozdravio Marka i Ivanu Kapular te im čestitao na hrabrosti i svjedočanstvu. Nadbiskup je istaknuo kako njih dvoje nisu dopustili da ih blokira činjenica da nisu mogli roditi svoju biološku djecu, već su, nakon prvog posvojenja troje djece, u drugom posvajanju posvojili još četvero djece, od kojih su danas na krštenje doveli njih troje: Saru, Ivana i Evu.

Odreći se samih sebe i vlastite komotnosti radost je njihove djece pa tako i radost roditelja. Prihvaćajući žrtvu iz ljubavi, oni Isusu najsnažnije odgovaraju na pitanje: „Tko sam ja?“, iznio je nadbiskup Hranić i zaključio: „Tako rječit odgovor: posvojiti sedmero djece!“ Svoju je homiliju završio riječima iskrene podrške i zahvale za „istinsko svjedočanstvo vjerničkog prepuštanja Očinskoj skrbi“. Također je zahvalio što svoju djecu žele uvesti u milosno zajedništvo Katoličke Crkve i u iskustvo voljenosti Boga i pripadnosti Bogu. 

Na kraju misnoga slavlja, a prije završnoga blagoslova, okupljenima se obratio župnik fra Marko Neretljak i zahvalio Bogu za ovakvo lijepo okupljanje s nadbiskupom Hranićem, kao i članovima obitelji Kapular, kroz koje se osjetilo kako nas Isus hrabri za hod u svetosti života. Potom je završni blagoslov nad majkom, ocem i svima nazočnima podijelio nadbiskup Hranić, kako bismo bili „živi udovi svoga naroda“. Misno slavlje svojim pjevanjem obogatilo je Crkveno pjevačko društvo MIR pod ravnanjem prof. Želimira Sušića.


Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0