Grad Mostar raspisao javnu nabavku za sanaciju prometnice S3 na Bijelom brijegu

Grad Mostar je raspisao javnu nabavku za sanaciju prometnice S3 koja povezuje naselje Bijeli brijeg s Ulicom Blajburških žrtava

Ovaj važan infrastrukturni projekt obuhvaća niz radova koji uključuju pripremne i zemljane radove, oborinsku odvodnju, radove na kolničkoj konstrukciji te asfaltiranje. Ukupna procijenjena vrijednost okvirnog sporazuma, bez PDV-a, iznosi 700.000,00 KM, prenosi bljesak.info.

Prema Obavijesti o nabavci, rok za preuzimanje tenderske dokumentacije je do 23. rujna, dok je rok za dostavljanje ponuda zakazan za 30. rujan. Gradonačelnik Mostara, Mario Kordić, ističe kako je sanacija S3 prometnice na Bijelom brijegu jedan od ključnih infrastrukturnih projekata u gradu koji će značajno poboljšati kvalitetu života stanovnika ovog naselja.

Bijeli brijeg, poznat po svojoj gustoći izgrađenih objekata, ima tri glavna ulaza i izlaza. Nažalost, sva tri su trenutno opterećena različitim infrastrukturnim izazovima. Jedan od ulaza vodi preko Studentskog doma, a prema Kordićevim riječima, ova ulica će se uskoro preasfaltirati. Drugi izlaz, koji vodi prema bolnici, je uzak i predstavlja izazov zbog imovinskih problema. Gradonačelnik je napomenuo da je ideja pretvoriti ovu ulicu u dvotračnu, ali se trenutno razmatra mogućnost izmjene režima prometa u jednosmjerni kako bi se projekt mogao završiti brže.

Projekt sanacije prometnice S3 značajan je korak prema unapređenju infrastrukture u Mostaru, te će zasigurno doprinijeti boljoj povezanosti i funkcionalnosti naselja Bijeli brijeg.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0