FOTO Veliki broj vjernika na Trejinoj kosi proslavilo blagdan Male Gospe

Ove godine blagdan Male Gospe pao je u nedjelju, što je dovelo do znatnog povećanja broja vjernika koji su se okupili u kapelici na Trejinoj kosi

Ovaj posebni dan privukao je mnoštvo vjernika koji su došli da se pomole i proslave ovaj značajan blagdan. Kapelica na Trejinoj kosi, iako malog opsega, postala je duhovno središte za mnoge, a Svetu misu predvodio je fra Marko Jurič, bivši župnik i sadašnji župni vikar crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Kapelicu na Trejinoj kosi izradio je Šimun Marić Ivanov 1996. godine kao izraz svoje duboke vjere i zavjeta. Ovaj čin vjere i predanosti ostavio je snažan utisak u srcima brojnih vjernika i od tada je kapelica postala važno središte okupljanja, ne samo za župljane Goranca, već i za vjernike iz okolnih mjesta.

Svake godine, na blagdan Male Gospe, kapelica postaje mjesto gdje vjernici dolaze kako bi zajedno molili, zahvalili i proslavili svoju vjeru. Bez obzira na vremenske uvjete i udaljenost, oni se okupljaju u ovom svetom prostoru kako bi sudjelovali u svetoj misi i zajedničkoj proslavi.

Lokacija kapelice na Trejinoj kosi nudi i prirodnu ljepotu. Smještena uz put pored Škutorovih kuća, kapelica pruža prekrasan pogled na okolni krajolik. Planinski zrak, tišina i mir čine ovo mjesto idealnim za sve koji žele pobjeći od svakodnevnog stresa i uživati u prirodnim ljepotama.

Za one koji žele posjetiti ovo mjesto, betonirani put vodi od Goranaca do Trejine kose, dok makadamski put od Raške Gore, preko Bašića Guvna, pruža priliku za putovanje kroz očaravajući planinski krajolik. 

Ovaj blagdan i ova kapelica, koja simbolizira dugogodišnju predanost i zajedništvo, nastavlja nadahnjivati i ujedinjavati sve koji joj se približe.

>> VIDEO Ganga na Trejinoj kosi

tekst Goranci online / foto Darko Glibić

 
 
 
 
 
 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0