11. rujan - Duga sjena tragičnog dana, pogledajte slučajnosti

To je dan kada smo se suočili s neizmjernom boli, ali i dan kada smo shvatili da ponekad, upravo male prepreke mogu biti ono što nas čini sigurnijima i živima.

Na današnji dan, 11. rujna, prisjećamo se jednog od najmračnijih trenutaka u modernoj povijesti. Teroristički napadi koji su se dogodili 2001. godine promijenili su tijek povijesti i ostavili dubok trag u svijesti cijelog svijeta.

Tog utorka, 11. rujna 2001. godine, 19 pripadnika terorističke mreže Al-Qaide izvelo je niz koordiniranih napada na Sjedinjene Američke Države. Prema službenom izvještaju Povjerenstva 9/11, četiri američka zrakoplova su oteta. Dva od njih su se srušila u Svjetski trgovački centar (WTC) u New Yorku, udarajući u nebodere jedan za drugim u razmaku od samo 17 minuta. Oba nebodera su se ubrzo nakon toga srušila, ostavljajući iza sebe samo ruševine i stotine poginulih. Treći zrakoplov udario je u Pentagon, glavno sjedište Ministarstva obrane SAD-a u Arlingtonu, Virginija. Četvrti zrakoplov srušio se u ruralnom dijelu općine Somerset u Pennsylvaniji, oko 130 kilometara istočno od Pittsburga, nakon što su putnici, svjesni što se događa, pokušali preuzeti kontrolu nad zrakoplovom. Gotovo 3000 ljudi poginulo je, a tisuće su ozlijeđene.

U danima nakon tragedije, mnogi su bili pogođeni ne samo gubicima, već i čudnim slučajevima sreće koji su se odvijali istoga dana. Priče o ljudima koji su izbjegli smrt zahvaljujući naizgled banalnim okolnostima počele su kružiti. Tako se ispostavilo da je direktor velike tvrtke preživio jer je tog jutra prvi put otpratio sina u vrtić. Netko je ostao živ jer je duže stajao u redu na stanici, a druga osoba je izbjegla tragediju jer joj je budilica zakazala. Zanimljivo je da je žena koja je na putu do posla nažuljala cipelu i morala se zaustaviti u ljekarni kako bi kupila flastere danas uživa u životu i unucima.

Ove priče služe kao podsjetnik da život ponekad može biti nepredvidiv. Kada nas male prepreke kao što su izgubljeni ključevi, promašeni autobusi ili gužve na putu naljute, možda bismo trebali uzeti trenutak da razmislimo o tome da te male poteškoće mogu imati svrhu. 

Prema objavi Pravo na život ove slučajnosti su se dogodile.

  • Kažu da je direktor jedne od velikih tvrtki preživio jer je sina prvi put otpratio u vrtić. 
  • Neki čovjek je živ jer je duže stajao u redu na stanici. 
  • Neka žena je zakasnila na posao jer joj budilica nije zvonila. 
  • Netko je zakasnio jer je ostao zaglavljen u gužvi na autocesti u New Jerseyju. 
  • Nekome je konobar slučajno prolio kavu po košulji prije nego što je otišao. 
  • Nekome nije upalio auto. 
  • Nekoga je zaustavila beba. 
  • Drugi nije mogao uhvatiti taksi. 
  • Posebnu pozornost posvećujem ženi koju je na putu do posla nažuljala cipela i morala se zaustaviti u ljekarni kupiti flastere. Zato danas uživa u životu i unucima! 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0