Danas slavimo spomendan svetoga padre Pia

Dobro je poznato da je pater Pio iskusio teške kušnje, ali i primio mnoge milosti. Pater Pio imao je i dar proricanja srca, ali i odličan smisao za humor. Evo nekoliko primjera iz njegova života, piše pater Stjepan Ivan Horvat.

Udarac cipelom 

Jednog župljanina je strašno bolio zub. Žena mu je pokazala na sliku p. Pia i rekla da se moli njemu. No on je bijesan uzeo cipelu i njom pogodio sliku te rekao da se on toliko muči, a ona ga još tjera da se moli. Nakon nekog vremena bio je kod p. Pia na ispovijedi. Čovjek je kleknuo u ispovjedaonicu i priznao sve grijehe koje je pamtio. Pater Pio ga je upitao: "Ne sjećaš li se više ničega?", "Ničega" odgovorio je čovjek. „A što ćemo s cipelom koju si mi bacio u lice?" 

Dvije smokve 

Jedna žena pojela je previše smokava, pekla ju je savjest i obećala je sebi da mora to ispovijedati na idućoj ispovijedi. Otišla je na ispovijed kod p. Pia. Kad je završila ispovijed, rekla je: "Oče, imam dojam da sam zaboravila neki grijeh, možda je to nešto ozbiljno." Pater Pio joj je odgovorio: "Ma ne brini za one dvije smokve!" 

Ismijavanje 

Jedna žena svakodnevno se molila pred slikom p. Pia i molila od njega blagoslov. Njezinom mužu je to bilo malo previše, pa joj se znao nasmijati zbog toga. Kada su jedom došli kod p. Pia čovjek mu je ironično rekao: „Oče, moja žena svakodnevno kleči pred vašom slikom i traži vas blagoslov.“ P. Pio je odgovorio: „To znam, ali mi nije jasno zašto joj se ti rugaš zbog toga.“ 

Opadanje kose 

Jedan čovjek je bio proćelav i strašno patio zbog toga. Došao je na misu i htio porazgovarati s p. Piom oko toga i zamoliti ga za molitvu. Pater Pio išao je prema oltaru, a ovaj čovjek gledao je u njega. Padre Pio ga je pogledao, pokazivao mu prstom iza sebe i rekao ovom čovjeku: „Bolje povjeri to njemu.“ Čovjek je okrenuo glavu i ugledao posve ćelavog svećenika.

Molitva Padre Piju 

Sveti Oče Pio, koji si toliko ljubio rane Kristove, da si ih i sam nosio na svome tijelu, tebe koji si svoj život posvetio naviještanju i slavljenju Muke i Ljubavi Kristove, molim da mi budeš zaštitnik i zagovornik pred Isusovim Presvetim Licem. 

Molim te, izmoli mi dar povjerenja u Božju ljubav, dar pouzdanja u Božju providnost i dar predanja Božjoj volji. Bože, koji si blaženom Piju dao milost da na čudesan način bude dionik trpljenja tvoga Sina, udijeli nama da se po njegovu zagovoru suobličimo Isusovoj smrti kako bismo dospjeli do slave uskrsnuća. 

Amen.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0