Od sutra nova regulacija prometa kod hotela Ero u Mostaru

Od srijede, 28. kolovoza, u Mostaru će biti uvedena nova regulacija prometa na križanju kod Hotela Ero

Promjene su uvedene kako bi se poboljšala protočnost prometa i povećala sigurnost na tom prometnom čvorištu.

Prema najavama iz Grada Mostara, nova regulacija uključuje promjene u načinu kretanja vozila i pješaka, s ciljem smanjenja gužvi i nesreća. Križanje će biti uređeno na način da se omogući bolja preglednost i lakše upravljanje prometom. Također, bit će postavljeni dodatni prometni znakovi i semafori kako bi se olakšalo kretanje vozila i pješaka.

Podsjećamo, Grad Mostar je koncem prošle godine raspisao javnu nabavku za rekonstrukciju križanja u vrijednosti od milijun maraka bez PDV-a, odnosno 1,17 milijuna KM s uračunatim PDV-om, a radove izvodi tvrtka Hering d.d. Široki Brijeg. Radovi obuhvaćaju rekonstrukciji dva križanja kod hotela ''Ero'', uključujući građevinske radove na prometnicama (ulice dr. Ante Starčevića, Kardinala Stepinca, Alekse Šantića), radove na javnoj rasvjeti te radove na svjetlosnoj signalizaciji (semaforima) i ostaloj prometnoj signalizaciji.

Ova promjena predstavlja dio šireg plana modernizacije prometne infrastrukture u Mostaru, a cilj je unaprijediti prometne tokove i smanjiti mogućnost nesreća na frekventnim prometnicama. Stanovnici i vozači su pozvani da se unaprijed upoznaju s novim prometnim pravilima i obrate pažnju na označene promjene.

Grad Mostar se nada da će ove mjere značajno doprinijeti poboljšanju sigurnosti i učinkovitosti prometa u ovom dijelu grada.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0