VIDEO Najveći hercegovački dernek okuplja tisuće ljudi

Jedan od najvećih derneka u Hercegovini, ako ne i najveći, održava se svake godine na Ilijinom brdu kod Posušja

Ovo tradicionalno okupljanje privlači na tisuće ljudi iz cijele regije koji dolaze radi druženja, očuvanja starih običaja i uživanja u veselju koje traje nekoliko dana. 

Ilindanski dernek, nazvan po svetom Iliji, zaštitniku Posušja, ima dugu tradiciju koja se prenosi s generacije na generaciju. Ovo okupljanje nije obični događaj, već i prilika za obiteljsku i prijateljsku povezanost. Mnogi iseljenici se vraćaju u svoj rodni kraj upravo za ovaj dernek, čineći ga posebnom prilikom za ponovno okupljanje i obnavljanje starih veza. 

I ove godine, Ilijino brdo bilo je preplavljeno posjetiteljima iz cijele Hercegovine i Dalmacije, a među njima nije manjkalo ni Bosanaca. Okupljeni su uživali u raznolikom programu koji je uključivao tradicionalne igre, glazbu, ples, te naravno, bogatu gastronomsku ponudu. 

Posjetitelji su mogli sudjelovati u brojnim aktivnostima poput natjecanja u tradicionalnim igrama, izložbama rukotvorina, te uživanju u koncertima lokalnih glazbenika. Za najmlađe su bile organizirane igre i radionice, dok su stariji uživali u druženjima i prisjećanju starih vremena. 

Pogledajte video sa ProTV-a i kanala Darko DurMol.

 
 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0