U Viru održan Salezijanski ljetni oratorij sa preko 300 sudionika

U Viru u općini Posušje proteklih dana održan je čuveni salezijanski Ljetni oratorij, na kojem je sudjelovalo oko 300 djece što je premašilo sva očekivanja i organizatora i domaćina


Riječ je o posebnom programu i vidu duhovnosti kojemu je cilj približiti djecu Bogu. Osnovao ga je Don Bosco, talijanski svetac iz 19. st. koji je  okupljao napuštene dječake na ulicama Torina i  odgajao ih. Don Bosco za oratorij kaže da je  najljepše mjesto na svijetu jer nije samo  mjesto, već su to djeca i mladi, odnosi i  prijateljstva kojima je izvor odnos i prijateljstvo  s Bogom. Oratorij je ustanova i odgojni  ambijent cjelovitog odgoja mladih s  obrazovnim, kulturnim, duhovnim i rekreativnim sadržajima.

Oratorij u Viru trajao je od od 17. srpnja do 19. srpnja od 9h do 16h u crkvi sv. Jure, a namijenjen je bio za djecu od završenog 4. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole.

Salezijanci ili Družba sv. Franje Saleškog su rimokatolički crkveni red papinskog prava koji je 18. prosinca 1859. utemeljio sv. Ivan Bosco. Redovnici se nazivaju salezijancima, a osnovno poslanje (karizma) im je kršćanski odgoj adolescenata i mladih, naročito najsiromašnijih i napuštenih.

Najpoznatiji salezijanci su don Damir Stojić, don David Leskovar i naš don Marinko Ivanković, rođen u Sovićima pokraj Mostara.
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0