Poznato kad se otvara Camino Dubrovnik – Međugorje

Na sastanku gradonačelnika Dubrovnika Mate Frankovića i sudionika projekta "Camino Dubrovnik", održanom u četvrtak, 18. srpnja, usuglašen je datum ove pješačke turističko-hodočasničke staze u dužini od oko 150 kilometara, od benediktinskog samostana sv. Jakova u Dubrovniku do crkve sv. Jakova u Međugorju, koja će početi 24. rujna polaskom iz Dubrovnika, a završiti 29. rujna misom u Međugorju. 

Naime, nakon trasiranja, staza je u cijeloj dužini očišćena i označena prepoznatljivim Camino oznakama. Ova faza ključna je za funkcioniranje projekta u budućnosti jer je naglasak na sigurnosti hodočasnika, s obzirom na to da je dio terena neurban i nepristupačan, priopćeno je iz Općine Čitluk.

Dovršen je i proces dizajniranja pečata koje hodočasnici prikupljaju nakon završenih dionica, te diplome za prijeđeni put tzv. compostele. Pri samom završetku je izrada internetske stranice projekta i interaktivne aplikacije za hodočasnike preko koje mogu vidjeti gdje se nalaze, ali i neka mjesta koja bi bilo dobro posjetiti, te hitne brojeve. 

Uz stručne službe gradske uprave Dubrovnika, sastanku su nazočili i predstavnici Grada Čapljine, općina Dubrovačko primorje, Ravno, Neum i Čitluk, te Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije, Turističke zajednice Općine Čitluk i Turističke zajednice Grada Dubrovnika, kao i tim planinara i HGSS-a koji su čistili i označavali stazu: HGSS Dubrovnik, HGSS Čapljina i Čitluk, HPD Sniježnica i HPD Brotnjo.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0