Sjećanje na Posuške anđele - blagoslov spomenika i memorijalna utrka

U sklopu ovogodišnjeg “Posuškog lita” po prvi put će se organizirati humanitarno-memorijalna utrka “Rakitno 8K” u sjećanje na osam mladih osoba iz Posušja koje su tragično stradale na dočeku Nove godine u Tribistovu

Cilj ovog događaja je postati tradicija koja će zauvijek čuvati uspomenu na njih. Antonija Rezo, studentica kineziologije i organizatorica utrke, naglasila je kako je sport najbolji način da se ljudi okupe i odaju počast. "Sport ima moć ujediniti ljude i pružiti im priliku da kroz tjelesnu aktivnost izraze svoju podršku i sjećanje na one koji više nisu s nama", istaknula je Rezo. 

Utrka ima široku podršku zajednice i roditelja stradalih mladih. Do sada se prijavilo preko 150 trkača iz više zemalja, što pokazuje koliki je interes za sudjelovanje u ovom događaju. Osim glavne utrke od osam kilometara, organizirana je i rekreativna utrka pod nazivom “Rekreativac” u duljini od jednog kilometra, namijenjena svima koji žele sudjelovati, ali se ne osjećaju spremnima za dužu dionicu. 

Utrka “Rakitno 8K” održat će se 11. kolovoza u 17 sati. Kotizacija iznosi 25 maraka, a prijave su moguće putem linka na profilu udruge Rekreativac na Instagramu. Sva prikupljena sredstva bit će usmjerena u humanitarne svrhe, čime će se dodatno podržati obitelji stradalih i lokalna zajednica. 

Osim utrke, uskoro će biti završen i spomenik za osam posuških anđela, napravljen po ideji kipara Ilije Skočibušića. Blagoslov spomenika planiran je za 2. kolovoza, što će biti još jedan važan trenutak za zajednicu koja će na taj način još jednom odati počast tragično preminulim mladima. 

 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0