Obilježavanje 27. godišnjice smrti Mate Bobana

Obilježavanje 27. godišnjice smrti Mate Bobana, predsjednika Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i Hrvatske republike Herceg-Bosne, upriličit će se u nedjelju, 7. srpnja

Ovaj događaj, koji ima poseban značaj za Hrvate u BiH, održat će se u Gorici kod Gruda. Program obilježavanja započet će misom u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika, župa Gorica-Sovići. Nakon mise, u 11:45 sati, uslijedit će polaganje cvijeća na grob Mate Bobana. 

Ova ceremonija bit će prilika za sve prisutne da odaju počast osobi koja je imala značajnu ulogu u povijesti ovog kraja. Izjave za medije planirane su za 12 sati, čime će se dodatno istaknuti važnost ovog događaja. Prema priopćenju Općine Grude, očekuje se prisustvo mnogih uglednih gostiju, predstavnika lokalnih vlasti, te građana koji žele odati počast Mate Bobanu. 

Mate Boban, kao lider Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i kasnije Hrvatske republike Herceg-Bosne, ostavio je dubok trag u povijesti Bosne i Hercegovine. Njegov rad i naslijeđe i dalje se pamte, a godišnjica njegove smrti prilika je za prisjećanje na njegov doprinos. 

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0