Marko Lasić koji vuče korijene iz Goranaca obukao habit i krenuo u novicijat

Marko Lasić koji vuče korijene iz Goranaca preko bake rođene Tomić i sedmorica subraće, u subotu su 13. srpnja 2024., u Franjavačkoj crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, imali pod Svetom misom svečanost redovničkog oblačenja

Ovaj svečani događaj označio je početak godine novicijata za mladiće koji su odlučili posvetiti svoj život Bogu u Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo sa sjedištem u Mostaru, pišu Goranci online.

Svečani obred oblačenja u franjevački habit održan je pod Svetom misom u 18 sati. Svetu misu predslavio je fra Jozo Grbeš, provincijal, uz koncelebraciju fra Mire Šege, vikara provincije i još tridesetak svećenika.

Ovaj trenutak označava kraj postulature u samostanu u Mostaru i prelazak novaka u godinu novicijata ili godinu kušnje, gdje će produbljivati svoju vjeru i pripremati se za redovnički život. Nakon obreda, novaci su zajedno sa svojim odgojiteljem krenuli u samostan na Humcu, gdje će provesti sljedeću fazu svog formacijskog puta.

Osim Marka Lasića, kandidati za novicijat su: Andrija Šego Tomislav Barać Ivan Vasilj iz župe sv. Jakova u Međugorju Renato Prusina iz župe Krista Kralja u Čitluku Bože Tolo iz župe Bezgrešnog Začeća BDM u Posušju Mate Tadić iz župe Presvetog Srca Isusova u Kongori Petar Zrinušić iz župe sv. Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu.

Početak novicijata predstavlja važnu fazu u životu svakog kandidata, gdje će imati priliku produbiti svoj duhovni život, upoznati se s franjevačkim načinom života i učvrstiti svoju odluku o posvećenom životu. Novicijat je vrijeme intenzivne molitve, studija i zajedničkog života u samostanu, a svrha mu je pomoći kandidatima da bolje razumiju svoj poziv i priprave se za daljnje korake prema svećeništvu. 

Našem Marku i svim kandidatima za svećenički red želimo Božji blagoslov i ustrajnost na njihovom putu. Neka ih vodi Božja milost i mudrost u svakom koraku koji poduzmu na svom putu posvećenja.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0