Sve vijesti i obavijesti vezane za Gorance i okolicu

PRATITE NAS NA FACEBOOK - @gorancionline, TWITTER - @gorancionline, INSTAGRAM - @gorancionline, YOUTUBE - Goranci online, GOOGLE + - Goranci online. Kontakt: goranci.online@gmail.com

2. travnja 2017.

Održan 5. po redu Planinarski križni put


Jučer je po peti put održana pobožnost Planininarskog križnog puta u organizaciji Ureda za pastoral mladih Mostarsko – Duvanjske biskupije, HPD Prenj 1933 Mostar i Molitvene zajednice Totus Tuus.

Velik broj mladih i onih koji se tako osjećaju, među kojima je najstariji hodočasnik bio 90-ogodišnjak, okupio se kod Antonio Commerca u Vihovićima i par minuta poslije osam sati ujutro krenuli su kamenitim putem prema vrhovima Planinice. Duhovni voditelj kao i prošlih godina bio je don Mladen Šutalo župnik župe sv. Ivana Apostola i Evanđelista.

Za razliku od prošle godine kada je kiša padala, ove godine je bilo lijepo i sunčano vrijeme pa je tako koračanje u ozračju molitve, pjesme i slušanja Božje riječi bilo lakše.

Nakon dolaska i okrijepe Križni put završio je svetim Misnim slavljem u župnoj Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Gorancima koju je predvodio fra Bože Milić, samostanski vikar župe sv. Petra i Pavla.

tekst: Goranci online foto: Bios

 
 
 
  
  
Share:

Copyright © Goranci online | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com