Grad Mostar napravio prvi korak ka asfaltiranju ceste Bogodol - Klanci - Blidinje

Grad Mostar je na svojoj 43. redovitoj sjednici održanoj 28. svibnja 2024. godine napravio značajan korak ka asfaltiranju ceste Bogodol - Klanci - Blidinje, u dužini od oko 45 kilometara. Na osnovu člana 14 stavak 5 Zakona o eksproprijaciji, Gradsko vijeće grada Mostara donijelo je odluku o utvrđivanju javnog interesa za ovaj projekat 


Tom odlukom određeno je da je Grad Mostar korisnik eksproprijacije. Odluka je stupila na snagu odmah po donošenju, odnosno 28. svibnja 2024. godine, pišu Goranci online.

Zakon o eksproprijaciji   

Zakon o eksproprijaciji izričito navodi postojanje općeg interesa kao uvjet za provođenje eksproprijacije. Taj interes može biti ostvaren u slučaju izgradnje aerodroma, puteva, vodovoda, kanalizacije, podizanja tvornica, regulacije vodotoka, ili izgradnje naselja. U ovom slučaju, asfaltiranje ceste Bogodol - Klanci - Blidinje prepoznato je kao projekt od općeg interesa, što omogućava gradskim vlastima da provode eksproprijaciju potrebnih zemljišta.  

Sljedeći koraci   

Nakon što se utvrdi javni interes, slijedi postupak izdavanja urbanističke saglasnosti i građevinske dozvole za pristupne puteve. Kada se okonča proces eksproprijacije, bit će moguće započeti s gradnjom.   

Ovaj projekt će značajno unaprijediti infrastrukturu i povezati Grad Mostar sa Parkom prirode Blidinje te dodatno Goranački kraj povezati s ostatkom regije, što će donijeti brojne benefite za Gorance.  

Sada se do Parka prirode Blidinje iz Mostara može preko Jablanice u dužini od 72 kilometra ili preko Posušja u dužini od 108 kilometara. 

Nesumnjivo je kako je ovo važan infrastrukturni projekt za grad Mostar i cijelu regiju, čiji se početak radova nestrpljivo iščekuje.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0