6 prijedloga izleta s djecom u okolici Mostara

Ljeto je stiglo, a ako razmišljate o izletu s djecom blizu Mostara, portal Bljesak.info objavio je nekoliko fantastičnih prijedloga koji će vam osigurati nezaboravne avanture

Iako je more prva asocijacija za većinu, postoje izvrsne alternative koje će vaše ljeto učiniti podjednako uzbudljivim i korisnim. Evo nekoliko prijedloga za izlete nedaleko od Mostara koji su savršeni za obitelji s djecom.

1. Park Goranci

Park Goranci, smješten samo 15 km od Mostara, idealan je za bijeg od gradske vrućine. Okružen prekrasnim poljima i šumama, te planinom Čabulja, nudi mnoštvo sadržaja za zabavu i rekreaciju. Tu su šetnice, igrališta za sport, domaće životinje i izvrsna hrana u obližnjem restoranu. Ovo je idealno mjesto za uživanje u prirodi dok djeca uživaju u igri i sportu.

2. Izletište Rujište

Za ljubitelje planinskog zraka, Rujište je idealno odredište. Smješteno oko 24 km od Mostara, ovo izletište na planini Prenj nudi nevjerojatan prirodni ambijent i mogućnosti za rekreaciju. Posebno je poznato po endemskoj vrsti munike, poznatoj kao "bosanski bor", koja ima i ljekovita svojstva za dišni sustav.

3. Green park Žitomislići

Samo 20 km južno od Mostara, Green park u Žitomislićima je mali raj za ljubitelje prirode. Smješten uz obalu rijeke Neretve, nudi pješčane plaže, igralište za djecu i autentičnu kampersku atmosferu. Ovo je savršeno mjesto za opuštanje i uživanje u prirodnim ljepotama.

4. Nacionalni park Hutovo blato

Za ljubitelje ptica i netaknute prirode, Nacionalni park Hutovo blato nudi jedinstveno močvarno stanište s više od 200 vrsta ptica. Smješten 45 km od Mostara, ovo područje je idealno za obiteljski foto safari, vožnju brodicama i uživanje u prirodnim ljepotama.

5. Farma Ranč na Buni

Farma Ranč Buna, udaljena 20-ak minuta vožnje od Mostara, pruža autentično iskustvo ruralnog života. Idealno je mjesto za obiteljski izlet s mogućnostima za jahanje konja, igre na otvorenom i interakciju s domaćim životinjama.

6. Bregava – Stolac

Blizu Stoca, na manje od 40 km od Mostara, rijeka Bregava nudi prirodne bazene smaragdne boje i druge prirodne ljepote. Stolac je bogat kulturnim naslijeđem i idealan je za obiteljski izlet s posjetom prirodnim ljepotama kao što su prirodni bazeni i arheološka nalazišta. 

Ovi izleti su samo neki od mnogih koji mogu obogatiti vaše ljeto u blizini Mostara. Uživajte u toplim danima i provedite vrijeme s obitelji u nekom od ovih prekrasnih prirodnih kutaka.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0