Župnik: Na katoličke svetkovine redovito se događaju incidenti, osjećamo se uznemireno

Incidenti bude osjećaj „da u svome gradu nismo dobrodošli“, napisao je župnik fra Ivan Pilić

Župnik Župe sv. Ante Padovanskog u Bugojnu, fra Ivan Pilić, požalio se načelniku lokalne policije na incident koji se dogodio tijekom proslave Tijelova, piše bitno.net.

Župnik je upozorio kako je skupina mladića “vjerojatno maloljetnih“, uznemiravala vjernike „neumjesnim dobacivanjima i povicima: Tekbir!!!“. Riječ je o uzviku koju na arapskom znači: Alah je velik. 

Prema fra Ivanovim riječima nije riječ o izoliranom slučaju, jer su se, kako navodi, „i ranije događale slične stvari: tijekom proslave Božića, Uskrsa i Sv. Ante“. U pojedinim slučajevima zapaljeni su kontejneri, zbog čega je župa bila prisiljena postaviti kamere. 

“Ako se u obzir uzme činjenica o ratnim stradanjima Hrvata katolika u Bugojnu, ovakvi nemili događaji kod velikog broja katoličkih vjernika izazovu uznemirenost, probude nelagodu pa i osjećaj straha“, požalio se katolički župnik. 

Naveo je kako ovakvi incidenti bude osjećaj „da u svome gradu nismo dobrodošli“ te pozvao nadležne institucije, ali i odgojno-obrazvovne ustanove te vjerske zajednice da djeluju kako bi se svi osjećali sigurno. 

“Ovim putem službeno molimo policijske strukture da u budućnosti obrate veću pozornost tijekom vjerskih proslava, osobito u skorašnjoj proslavi Sv. Ante, 13. lipnja, kada ova Župa proslavlja svog nebeskog zaštitnika i kada očekujemo dolazak većeg broja vjernika“, napisao je fra Ivan.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0