Svetkovina duhova: Sila Duha koja mijenja živote

Danas slavimo blagdan Duhova, poznat i kao Pedesetnica, koji označava trenutak kada je Isus ispunio svoje obećanje i poslao Duha Svetoga svojim učenicima

U Evanđelju, Isus je obećao svojim učenicima da će im poslati Branitelja, Duha Svetoga, koji će ih poučavati i podsjećati na sve što im je Isus rekao. 

Toga dana, Isus je ispunio svoje obećanje i poslao Duha Svetoga na svoje učenike i svoju Majku. Apostoli, koji su do tada bili zastrašeni i zatvoreni u dvorani Posljednje večere, odjednom su postali hrabri svjedoci živoga Isusa. Petar, koji je prije bio strašljiv, postao je neustrašivi navjestitelj svoga Učitelja, ali ne zbog vlastite hrabrosti, već zbog sile i snage Duha Svetoga. 

Silazak Duha Svetoga promijenio je živote apostola. Više nisu bili isti. Bili su ispunjeni snagom koja im je bila potrebna da hrabro svjedoče Evanđelje diljem svijeta, u skladu s Isusovim nalogom. 

Ovaj blagdan podsjeća nas na dar Duha Svetoga koji je dan svakom vjerniku. Sila Duha daje nam hrabrost, snagu i mudrost da živimo vjeru hrabro i autentično, i da svjedočimo ljubav i istinu Evanđelja u svijetu koji često zahtijeva hrabrosti i ustrajnosti. 

Duh Sveti ne samo da nas osnažuje, već nas i poučava, podsjeća na Isusove riječi i uvodi nas u dublje razumijevanje vjere. Kroz djelovanje Duha Svetoga, mi smo pozvani živjeti životom koji odražava Kristovu ljubav, milosrđe i istinu. 

Danas, dok slavimo blagdan Duhova, pozvani smo otvoriti svoja srca daru Duha Svetoga, moliti za njegovo vodstvo i biti otvoreni njegovoj transformirajućoj sili koja nas čini svjedocima Krista u svijetu. Jer, kao što su apostoli iskusili, s Duhom Svetim, naši životi postaju ispunjeni smislom, nadom i snagom koja dolazi samo od Boga.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0