Sutra Tijelovska procesija ulicama grada

Sutra je svetkovina Tijelova - Tijela i Krvi Kristove (Bračančevo), koja je za vjernike zapovjedna, a svete mise su kao i nedjeljom

Ovaj dan obilježava se svetim misama kao nedjeljom diljem župa u gradu, a vrhunac će biti velika procesija koja će proći ulicama grada nakon večernje svete mise u crkvi sv. Petra i Pavla. 

Procesija će započeti iz crkve sv. Petra i Pavla, a rutom će obuhvatiti neke od najpoznatijih ulica grada, noseći sa sobom duh vjere, zajedništva i tradicije. Ruta će uključivati Franjevačku ulicu, Kraljice Katarine, Rondoa, Kneza Višeslava Humskog, Hrvatskih branitelja, sve do povratka u crkvu sv. Petra i Pavla. Tijekom procesije bit će četiri postaje: 

  1. Crkva sv. Petra i Pavla: Početna točka i mjesto prvog zastanka, gdje će se okupljeni vjernici pripremiti za procesiju. 
  2. Samostan sestara franjevki u Franjevačkoj 88: Druga postaja, gdje će sestre franjevke pripremiti oltar za molitvu i razmatranje. 
  3. Rondo: Treća postaja, gdje će članovi Franjevačkog svjetovnog reda pripremiti oltar za slavljenje. 
  4. Plato crkve sv. Petra i Pavla: Posljednja postaja, gdje će se procesija zaključiti. 
Pozivaju se svi vjernici iz grada i okolice, posebno članovi Franjevačkog svjetovnog reda, Frame, zajednice Most ljubavi, Velikog zbora, čitači, molitvene skupine, ministranti, prvopričesnici i krizmanici da se pridruže ovoj svečanoj procesiji. Svi koji imaju barjake svojih skupina ili društava su pozvani da ih donesu i sudjeluju u procesiji. 

Poseban poziv upućen je prvopričesnicima, članovima malog zbora i svim ostalom djecom da u košaricama donesu latice cvijeća kako bi ih posipali ispred Presvetog Sakramenta tijekom procesije, simbolizirajući čistoću i ljepotu vjere.

Također, procesija sa Presvetim će biti i u župi sv. Tome Apostola na Bijelom Brijegu poslije večernje svete mise u 18 sati.
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0