SRAMOTNO Slika sa Hoda za život iz Zagreba na Facebooku označena kao nasilan ili uznemirujući sadržaj

Deveta zagrebačka povorka "Hoda za život, obitelj i Hrvatsku", održana pod geslom "Glas rođenih za život nerođenih", završila je protekle subote na Zrinjevcu 

Organizatori su još jednom poslali snažnu poruku o potrebi zaštite života od začeća do prirodne smrti. Na povorci je sudjelovao veliki broj poznatih osoba, a procjenjuje se da je događaj privukao nekoliko tisuća ljudi, potvrđujući rastući interes iz godine u godinu, piše Goranci online.

Nakon događaja, društvene mreže preplavile su slike i videozapisi, dijeleći radost i poruke sudionika. Sve je prošlo u najboljem redu, unatoč tradicionalno negativnom stavu mainstream medija prema ovakvim događajima.  

Međutim, par dana kasnije, dogodilo se nešto što je izazvalo ogorčenje među sudionicima i podržavateljima povorke. Jedna od slika s Hoda za život označena je na Facebooku kao nasilan i osjetljiv sadržaj. Ova oznaka izazvala je bijes i nevjericu, jer je slika prikazivala mirnu i dostojanstvenu povorku koja promiče vrijednosti života, obitelji i domovine. Slučajno ili ne, prekrivena je slika koja prikazuje transparent s Hipokratovom zakletvom.

Pobornici ideologija koje se protive ovakvim inicijativama, očigledno su se potrudili pretraživati materijale s povorke i označavati ih kao neprimjeren sadržaj. Ovo je izazvalo dodatni revolt među podržavateljima povorke koji smatraju da je riječ o manipulaciji i pokušaju cenzure ispravnih vrijednosti i stavova.  

U ovom trenutku, svi koji podržavaju Hod za život, obitelj i Hrvatsku, moraju se probuditi i više angažirati na društvenim mrežama. Potrebno je zajednički raditi na suprotstavljanju takvim pokušajima manipulacije i osigurati da se poruke i vrijednosti slobodno šire. Manipulatori nikada ne spavaju, stoga ni oni koji promiču život i obitelj ne smiju biti pasivni.  

Ovo je samo jedan primjer kako se bitka za nerođene, obitelj i domovinu, nastavlja i na digitalnom bojištu. Ustrajnost, budnost i zajedništvo ključni su za zaštitu i promicanje vrijednosti koje ova povorka zagovara.

Slike sa povorke, možete pogledati OVDJE.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0