Put spasa koji je spasio tisuće života treba hitan spas

Put Spasa koji vodi prema Gorancima je u katastrofalnom stanju i prepun je rupa koji predstavljaju opasnost za sve koji prometuju tom dionicom. Put Spasa treba hitan spas i popravak

Početkom travnja 1992.god. kada bivša JNA i srpsko-crnogorski. rezervisti kreću u otvoreni napad na Mostar i dolinu Neretve, a prije toga zauzmu Hum i Orlovac i brda oko Mostara te zatvore put za Žovnicu iz Mostara ostaje samo jedan izlaz a to je “put Spasa” za Gorance i dalje za H.B. i R H. Inženjerija HVO Mostar dalje nastavlja raditi put Goranci-Vrdi-Drežnica, piše portal Hercegovina.in.

Tim putem Spasa ratnih godina od 1992, do 1996. godine iz Bosne i Hercegovine je izbjeglo na stotine tisuća žena i djece, a sva humanitarna pomoć i svi ‘bijeli promatrači’ kao i pripadnici SFOR a koji dolazili iz E.U .i cijelog svijeta prošli su putom Spasa. 

Danas nakon toliko godina put Spasa koji vodi prema Gorancima je u katastrofalnom stanju i prepun je rupa koji predstavljaju opasnost za sve koji prometuju tom dionicom. Put Spasa treba hitan spas i popravak.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0