POČINJU RADOVI Mostar će dobiti novu šetnicu od Španjolskog trga do Zagrebačke ulice

Gradonačelnik Mostara, Mario Kordić, obradovao je građane na službenom Facebook profilu objavom videa koji najavljuje proširenje šetnice od Španjolskog trga do Spajalice

Mostar, iako trenutno nema trg, uskoro će se moći pohvaliti jednom od najljepših šetnica u regiji. Kako je najavljeno, uskoro će započeti druga faza rekonstrukcije Ulice Petra Krešimira IV, pišu Goranci online.

Prema objavi na gradonačelnikovom Facebook profilu, na dionici od Rondoa do Zagrebačke ulice planira se podizanje razine ceste i popločanje u razini nogostupa kako bi se ovaj prostor mogao koristiti i kao isključivo pješačka zona. 

"Naravno, neće biti isključivo pješačka, bit će omogućeno prometovanje vozila. Ipak želja nam je da u budućnosti, jedan dio dana, ovaj prostor bude isključivo u funkciji šetališta. Ovim projektom praktično bismo dobili prostor za šetnju, od Zagrebačke ulice pa sve do Španjolskog trga. Uz to, ovaj prostor bio bi u funkciji brojnih događanja," stoji u Kordićevoj objavi na društvenoj mreži. 

Gradonačelnik je također podijelio video animaciju koja prikazuje kako bi ovaj prostor mogao izgledati u budućnosti, pozivajući građane da zavire u budućnost svog grada i vide potencijalne promjene koje dolaze. 

Projekt je osmišljen s ciljem da se poveća kvaliteta života građana Mostara te da se stvori novo mjesto okupljanja i društvenih aktivnosti. 

Ovaj ambiciozan projekt preuređenja i proširenja šetnice ne samo da će poboljšati infrastrukturu, već će i obogatiti društveni i kulturni život grada, pružajući Mostaru novi prostor za šetnju, rekreaciju i razne događaje.

Video pogledajte 》OVDJE

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0