Zastrašujući video vožnje tijekom potresa i nevjerojatan trenutak preživljavanja

U nedavnom potresu koji je pogodio Taipei, 3. travnja ove godine, jedan vozač doživio je zastrašujući trenutak koji je zabilježen u videozapisu koji je postao viralan

Video započinje mirnom vožnjom kroz prelijepi kanjon koji podsjeća na neka od poznatih mjesta u BiH, poput dijela od Mostara do Jablanice ili ulaza prema Banja Luci. Međutim, situacija se naglo mijenja kada se vozilo zaustavlja ispod poluotvorenog tunela, otkrivajući potresnu stvarnost situacije, pišu Goranci online.

Vozač se suočio s potresom dok je prolazio kanjonom kroz tunel, a snimka pokazuje kako se cesta počinje pomicati i a brdo urušavati na istu. Bez oklijevanja, vozač je brzo reagirao i uspio zaustaviti vozilo tik ispred brda koje se srušio na cestu. Taj brzi refleks i smirenost spasili su život vozača/icu, jer bi ga/ju inače zasigurno zatrpale ruševine. 

Video je izazvao val šokiranih reakcija na društvenim medijima, a mnogi su se divili hrabrosti i odlučnosti vozača u tako ekstremnoj situaciji. Također je podsjetio ljude na snagu prirode i potrebu za uvijek budnom i pripravnom vožnjom, posebno u područjima s visokim rizikom od prirodnih katastrofa. 

Ovaj zastrašujući video postao je podsjetnik svima da su spremnost, brzi refleksi i smirenost ključni faktori u spašavanju života u trenucima krize poput potresa.

Podsjetimo, najmanje devet osoba je poginulo, a 882 je ranjeno u potresu magnitude 7,5 – najjačem u posljednjih 25 godina, koji je pogodio Tajvan.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0