Preminula dugogodišnja domaćica Franjevačke kuće molitve u Masnoj Luci

Nakon dugogodišnjeg služenja i predanosti, Franjevačka kuća molitve u Masnoj Luci na Blidinju ostala je bez jedne od svojih najpredanijih članova

Ruža Bešlić, domaćica kuće od 1988. do 2022. godine, preminula je nakon duge i teške bolesti. Svoj život posvetila je služenju, uvijek nasmijana, sredačna i gostoljubiva, pišu Goranci online.

Ruža je svojom ljubaznošću i predanošću ostavila neizbrisiv trag u životima svećenika i vjernika koji su posjećivali Molitvenu kuću. Tijekom 34 godine služenja, njezina toplina i ljubaznost obogatile su svaki boravak u kući molitve. 

Bivalo je ovdje i po 20-30 bogoslova, fratara, radnika i sve sam sama uvijek radila za njih – i kuhanje i peglanje što kažu, bašču držala… Ovdje je prošlo dosta svijeta. Prva mi napamet pada jedna Lidija iz Slovenije koja radi pri agenciji i ovdje dovodi posjetitelje iz Njemačke, Austrije, Australije – odakle se tko najavi… Ovdje se, u našem dvorištu, dnevno znalo okrenuti po 16 autobusa, ali meni nikada nije bilo teško nekomu otvoriti, pokazati galeriju, crkvu – nek’ ljudi vide, oni su došli tu s tom namjerom, govorila je nekada.

Franjevačka kuća molitve izrazila je duboku sućut obitelji preminule Ruže te se zahvalila na njezinom neumornom radu i predanosti. Ispraćaj Ruže Bešlić je danas na Novom groblju u Rastovača - Posušju u 16 sati. 

"Gospodin joj dao pokoj u vječnosti! Počivala u miru!" Ruža će ostati zapamćena kao svijetla točka u Franjevačkoj kući molitve, uvijek spremna pružiti ljubav i podršku svima koji su je trebali", poručili su.

https://www.facebook.com/share/p/1yUiTR5snZh2hwpy/?mibextid=oFDknk

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0