Prekid konferencije u Bruxellesu: Demontaža temelja Europske unije?

U nedavnom događaju koji je potresao političku scenu Bruxellesa i Europske unije, policija je nasilno prekinula međunarodnu konzervativnu konferenciju na kojoj su sudjelovali istaknuti politički akteri poput Nigela Faragea, Viktora Orbana i Suelle Braverman

Upad policije dogodio se tijekom govora Faragea, a sudionici su bili iznenađeni kada su policajci naredili zatvaranje događaja. Ovaj incident izazvao je val osuda i kontroverze među političkim krugovima, naglašavajući duboke podjele u europskoj politici i postavljajući pitanje o budućnosti demokracije i slobode govora u Europskoj uniji. 

Napad na konzervativnu konferenciju, koju je organizirala Zaklada Edmund Burke s ciljem jačanja načela nacionalnog konzervativizma u zapadnim zemljama, izazvao je burne reakcije među sudionicima. Eurozastupnik Suverenista Ladislav Iličić osudio je nasilni prekid događaja, ističući kako je takvo ponašanje policije i zabrana skupa od strane vlasti izravni napad na slobodu izražavanja i političke raznolikosti. 

Također, kardinal Gerhard Ludwig Müller izrazio je duboku zabrinutost zbog ovog događaja, usporedivši ga s metodama totalitarnih režima poput nacističke Njemačke. Njegova reakcija odražava duboku tjeskobu zbog opadanja demokratskih vrijednosti u europskom kontekstu i upućuje na potrebu za zaštitom osnovnih političkih sloboda. 

Gradonačelnik regije Bruxelles, Emir Kir, socijalist turskog podrijetla, pozvao je policiju na događaj, tvrdeći da konferencija predstavlja prijetnju javnom redu. Međutim, nakon pravne borbe, Državno vijeće je poništilo gradonačelnički nalog, omogućavajući konferenciji da se nastavi drugog dana bez daljnjih problema. 

Ovaj incident jasno pokazuje duboke podjele unutar europske političke scene i postavlja ozbiljna pitanja o budućnosti demokracije i političkih sloboda u Europskoj uniji. Sve je više zabrinutosti zbog rastuće represije i totalitarističkih tendencija.

Temelji Europske unije i demokracije općenito, moraju biti nepokolebljivo zaštićeni od bilo kakvih pokušaja njihovog urušavanja.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0